Na een korte inkoop periode is het zover, alle Kika Kata Koi zijn verkocht, huh nu al? Ja allemaal en weer in een record van 3 weken zijn alle honderd Shiro Utsuri’s verkocht. Wat betekent dit nu concreet voor de deelnemers? Wel dat kan ik uitleggen, de Shiro’s komen op 13 februari 2014 rond 18:30 uur aan op Schiphol rechtstreeks uit Japan gevlogen door onze nationale trots KLM. De Shiro Utsuri wordt ingekocht door Ornafish en deze zoektocht wordt geheel belangeloos door dit bedrijf gedaan. De Koi wordt uiteindelijk betaald door House of Kata, hierover rekent Ornafish geen commissie. Hier komen dan alleen nog de transportkosten bij, die zijn dan weer voor House of Kata! Ik vertel dit omdat niet iedereen weet hoe de vis ingekocht wordt en uiteindelijk naar Nederland komt.

2008 BC arcen

Nadat Ornafish de vis in de doos ontvangen heeft van de kweker Kaneko, gaan zij met een vliegende snelheid (kan ook niet anders in een vliegtuig) naar Nederland, Schiphol om precies te zijn. Daar staan leden van het KIKA KATA Team gereed om de jonge Shiro’s van kweker Kaneko op te vangen en zo snel mogelijk naar Daruma Koi te brengen. Raymond heeft zich wederom beschikbaar gesteld om zijn vijver van 17 m³ open te stellen voor dit nobele doel, uiteraard ook weer geheel belangeloos, hiermee is hij dan ook de 2e sponsor van dit evenement wat toch op het einde ongeveer € 12.500,- op zal leveren. En uiteraard hopen wij met zijn allen dat wij hierover heen gaan dit jaar!

…dit evenement wat toch op het einde ongeveer € 12.500,- op zal leveren

Wat ook leuk om te melden is, Daruma Koi zal op de kijkdag en op de afhaaldag 10 % van zijn omzet schenken aan Kika Kata Cup. Ik vind dit zo nobel dat ik hier even extra de aandacht voor wil vragen. Daar worden alle Koi op de foto gezet door de bekende Koifotograaf René Gerritzen, en ja het wordt saai ook hij doet dit belangeloos. Ik benoem dit met opzet zo vaak omdat ik vind dat de mensen die dit mogelijk maken, dit allemaal zonder een uurtje factuurtje doen. En dat vind ik, mag wel eens even extra uitgelicht worden, maar nu stop ik daar mee! 😉

Wanneer de Shiro’s gefotografeerd zijn zullen zij een aantal weken mogen wennen aan het Nederlandse water. En op zaterdag 15 maart (een dag voor de fotografiecursus van de NVN) is de kijkdag, en op deze kijkdag zal ook bekent worden gemaakt welke plek jij hebt om de Shiro uit te zoeken. Het uitzoeken gaat dit jaar anders dan anders. Hoe dan? Je hebt je inschrijfnummer dit nummer heb je gebruikt om te betalen, dit nummer is ook belangrijk bij de loting van de Shiro’s. op de kijkdag wordt geloot wie het eerst mag uitzoeken op de afhaaldag, het gaat zo: er worden lootjes getrokken van 1 tot 100, wanneer jouw nummer getrokken wordt is bepalend voor de uitzoekbeurt.

DSC_7589

Dus stel jij hebt nummer 44 en jouw nummer wordt als 1e op de afhaaldag getrokken dan mag jij als eerste jouw Shirouitzoeken. Wanneer jij nummer 1 hebt dan heb je dus kans dat jouw nummer als 100e getrokken wordt, dan betekent dit dat jij als honderdste deelnemer jouw Shiro mag uitzoeken! Zo is voorkomen dat degene die enigszins kennis heeft over wanneer de inschrijving opengesteld werd ook als eerste zijn Shiro mag uitzoeken. Lijkt mij een eerlijke manier!

bestinvarietyshowashiro

Dan is er de ophaaldag, deze is gepland op 19 april 2014 dit wordt weer groots georganiseerd door alle vrijwilligers van het KikaKatateam. Er wordt dus weer gezorgd voor hapjes en snapjes, een lekker bakkie koffie en je kunt ook weer jouw vijverwater laten meten door Marcel. Zo kun je meteen zien of jouw water de goede waardes heeft voor een Shiro Utsuri. KoiQuestion zal op beide dagen aanwezig zijn, en de NVN ook.

2012 JT arcen

En dan mag je eindelijk jouw Shiro mee naar huis nemen en hem lekker laten opgroeien tot de mooiste en grootste uit zijn soort, althans dat is de bedoeling! Wil je dit niet dan hoeft het echt niet, leuk is het wel om hem mee te laten doen in een wedstrijd vat van de NVN op de HKS!

En zo zie je maar Koi verbroederd en zorgt ook dat zijn zieke medemens geholpen wordt

Oh en dat vergeet ik bijna, de NVN stelt geheel belangeloos een standplaats beschikbaar voor KikaKatacup. Dit is toch fantastisch want ook de NVN heeft zo zijn kosten! En zo zie je maar Koi verbroederd en zorgt ook dat zijn zieke medemens geholpen wordt. Wil je echt alle ins en outs volgen, kijk dan hier even: www.kikakatacup.com hier staat ook de actuele ophaaldag, mocht deze door onvoorziene omstandigheden gewijzigd worden. En op facebook is natuurlijk ook een pagina ingericht, deze wordt ook zeer levend gehouden door alle KikaKata-Koikopers! Ik persoonlijk kan niet wachten tot het moment zover is, ik bedoel natuurlijk de afhaaldag van mijn Shiro Utsuri!

2 Gin rin shiro utsuriOp de afhaaldag zullen er weer diverse activiteiten rond het afhalen georganiseerd worden waar de snert zeker niet vergeten zal worden met worst van een zeeeeer bekende slager die ik niet zal noemen omdat het Unox is. Ook zal de NVN vertegenwoordigd zijn, en uiteraard ook KoiQuestion om een sfeerverslag te maken. We houden jullie op de hoogte wanneer er weer belangrijke feiten naar voren komen……

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App