Langsand Laks, ’s werelds eerste commerciële land-based Atlantische zalmkwekerij ter wereld waar ik sinds begin september werkzaam ben, was laatste op (Deense) nationale televisie in verband met een kritisch vergelijk tussen de zalmcultuur in kooien. Ondanks het Deens lijkt het me goed te volgen voor de Nederlanders. Vanaf minuut 3:50 is Langsand Laks zichtbaar. Tevens zie je aan het einde van de uitzending een duidelijk verschil tussen een zalm opgegroeid in een Noorse kooicultuur en één die is grootgebracht bij Langsand Laks. Doordat de zalmen hier min of meer worden gedwongen om te blijven zwemmen, is duidelijk zichtbaar dat de vissen ook minder vet zijn.

Meer over de kwekerij kan je in een volgende blog lezen!

Over Bram Rohaan

Bram's passie voor de Nishikigoi leidde hem naar de bron en sindsdien heeft hij meer dan een jaar lang alle ins & outs van het Koi kweken ervaren bij de meesters Marudo en Dainichi. Daarnaast werd Aquacultuur in Wageningen gestudeerd en op dit moment is hij werkzaam als assistent manager bij 's werelds eerste land-based zalmkwekerij Langsand Laks te Denemarken.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App