Man wat is mij dat jaar snel omgevlogen. Allereerst de transfer van winkelmedewerker naar proces technoloog, waarbij de leercurve voor mij qua het leren werken in een bedrijf heel steil is geweest. Je kunt het totaal niet vergelijken met een studie. Bij het studeren kun je foutjes herstellen, in de echte wereld moet het in één keer goed, althans, die druk leg ik mezelf vaak op. Het verschafte me in ieder geval uitdagende ervaringen met betrekking tot de behandeling van m`n favoriete vloeistof. Ik heb me dit jaar op m`n werk flink kunnen uitleven met rekenmodelletjes om het ontwerpen van waterbehandelingsinstallaties zo efficiënt mogelijk te kunnen laten verlopen.

Dit jaar heb ik m`n artikelen quotum namelijk niet gehaald; “foei Patrick!”. M`n eerste goede voornemen voor dit jaar.

 

Een ontwikkeling dat bij Koiquestion op dit moment ook aan de orde is. Over Koiquestion gesproken, ook daar ben ik nu een jaar actief als auteur, maar gelukkig biedt het ook nog de ruimte om m`n eigen agenda in te vullen. Ik heb me dit jaar weer prima vermaakt als vrijwilliger tijdens de Euregio Koishow. Ik zal binnenkort alvast wat vrije dagen reserveren voor de aankomende editie. Ook heb ik de kans gehad om samen met Bennie, een koikameraad aan de mini HKS, mee te doen bij Kiëta koi in Groningen. Ik hielp Bennie jaarlijks met het vangen en vervoeren van zijn vissen tijdens de Euregio Koishow. Dit jaar was het extra speciaal om samen als koiliefhebbers, ieder met zijn eigen vissen, mee te kunnen doen aan een koishow. Het maakt dan niet uit dat het een kleine show betreft, het gaat me vooral om de gezamenlijke beleving van de hobby. `s Ochtends om 5 uur al aan de waterkant staan om je gevinde vrienden een zo diervriendelijk mogelijke rit te bezorgen naar de show. Samen de vissen verpakken en vooral bekijken en beoordelen. Hebben ze zich naar verwachting ontwikkeld? Zullen ze mooi zitten tijdens de show? Het voelt na afloop dan ook altijd goed om de vissen weer terug te brengen naar hun thuisbasis, de vijver. 

 

Over het ontwerpen van vijvers en filters hoop ik dit jaar wat meer artikelen te schrijven. Dit jaar heb ik m`n artikelen quotum namelijk niet gehaald; “foei Patrick!”. M`n eerste goede voornemen voor dit jaar. Ik probeer altijd te vertellen hoe je bepaalde zaken kunt benaderen, in plaats van te vertellen hoe het al dan niet zou moeten. Moeten is naar mijn mening niet van toepassing op de hobby, het moet vooral passen.

Dit jaar heb ik op de show in België na, alle shows meegemaakt. Waarbij iedere show zo z`n eigen charmes maar toch ook minpuntjes heeft. Feit is wel dat een dergelijke show staat of valt met de welwillende zielen van de diverse vrijwilligers. Ik heb me tijdens alle shows prima vermaakt. Met name die ene karaoke-avond was wel humor. Het mooiste gegeven tijdens showweekenden is de discussies met je teamgenoten. Deze zijn altijd erg breed en educatief, met onderwerpen variërend van Koi tot de functie van terugslagkleppen in de ochtend. Bij een showweekend is – als je mazzel hebt – ook een verrassing op het brood inbegrepen. Maar goed, ik heb nu alweer bijna een kantje vol en dat betekent dat ik zo moet gaan stoppen. Anders worden m`n stukjes te lang en haken jullie af. Dan rest er niets verder om jullie allemaal een geweldig en gezond 2014 te wensen. Laten we er met ons allen wat moois van maken.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App