KoiQuestion Grow-out Showa nummer 15 is diegene die ik het meest heb kunnen volgen van alle deelnemers. Ik heb deze regelmatig live kunnen bewonderen en gezien dat ie een goed baasje heeft. Zodoende was het waarschijnlijk ook geen toeval dat deze Showa als een van de eerste de 50 cm barriere was gepasseerd.

Alhoewel ze op de foto nog ‘slechts’ 49 cm was, is het goed om te weten dat deze eind september genomen is. Door een lekkage aan de opgroeibak waarin deze zich bevond, werd ze al dan niet noodgedwongen naar de vijver verhuist. Daar doet ze qua karakter echter niet onder voor de grotere soortgenoten en lijkt zijn/haar plekje wel gevonden te hebben. Zodoende is de verwachting dat de halve meter grens inmiddels ‘lang en breed’ gepasseerd is.

Begin februari zag de Showa er zo uit, met een lengte van 28 cm:

15 28

Tijdens de ophaaldag midden mei:

5898_383959075058475_473736750_n

En eind september, op 49 cm:

evert 49 cm

Deze Showa doet het zeker naar behoren, zoals ik eerder al zei! Bijna verdubbeld en meer dan verviervoudigd qua gewicht. Ik denk dat deze Showa – nakomeling van Gachami – erg goed op schema ligt. Ondanks dat de laatste foto ietwat vertekent omdat deze iets te veel van boven is genomen, kan je zien dat de vis in verhouding met de lengte ook in de breedte is gegroeid. Hopelijk houdt de Showa het vol om zowel qua lengte als breedte toe te blijven nemen in de toekomst.

Qua kleuring is het ook zeker niet verkeerd. Het is vooral de sterke glans die opvalt bij deze deelnemer. Deze is zo aanwezig, dat het in mijn gevoel wel een mannetje moet zijn. Vrouwelijke Koi tonen een dergelijke glans namelijk niet vaak. De huid is ook vrij dun, waardoor de glans ook vaak krachtiger oogt. Wanneer eenmaal het Sumi doorkomt, wordt dit echt een blikvanger in iedere vijver. Hetgene wat me het meest verbaasde, was dat ondanks de huid aan de dunne kant is, het Beni toch wel redelijk diep gepigmenteerd is. En dat is een heel goed teken!

Evert, de eigenaar van nummer 15, zal een gelukkig man zijn met een Showa van deze kwaliteit die z’n rondjes doet in zijn vijver!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App