Waar supermarkten, bouwcentra, tuincentra en dergelijke elkaar dood-beconcurreren, komen op open dagen Koidealers elkaar opzoeken. Zo ook bij Koicentrum Zaanstad. Dat dit een interessante gebeurtenis in de zakenwereld is moge duidelijk zijn. En deze foto laat zien dat het er niet om ging om bij elkaar de kunst af te kijken. Nee, gewoon uit collegialiteit elkaar opzoeken; waar vind je dit vandaag de dag nog?

IMG_0001

Van links naar rechts, Danny (Friesland Koi), Chris (Happy Koi House) en Nico (Koicentrum Zaanstad) gebroederlijk naast elkaar alsof zij de “Drie Tenoren” van de Koi zijn! Op 14 en 15 december 2013 hield het Koicentrum Zaanstad van Manon en Nico opendeurdagen. Een fenomeen wat je tegenwoordig steeds vaker ziet gebeuren in de Koiwereld. Omdat ik nog geen enkele Koidealer op zijn opendeur dag bezocht had, werd het tijd om eens af te zakken naar Koicentrum Zaanstad. Op de site werd beloofd dat er een lekkere verrassing klaar zou staan, ik was benieuwd! Zoals de eerste keer werd ik weer gastvrij ontvangen zonder poespas zoals de Zaankanter is, dus ik voelde mij gelijk weer een beetje thuis. Er waren al aardig wat bezoekers en de koffie was warm en lekker. Na verloop van tijd kwamen er steeds meer geïnteresseerden/klanten om eens een kijkje te nemen naar de Koi welke in de vijvers van Zaanstad zwemmen! En daar zwemmen werkelijk schitterende Koi, waarvan er al veel gereserveerd zijn. Zoals deze Kikusui:

Yagenji kikusui

Of deze prachtige Platinum Ogon:

Choguro

En natuurlijk wil je ook wel even een sfeerfoto zien, die heb ik uiteraard ook gemaakt:

IMG_0003

IMG_0007

Op de voorgrond zie je Stef Deinum, deze klant is met Nico naar Japan geweest om daar zelf zijn Koi uit te zoeken, zodat ze deze zomer lekker in zijn vijver van 25 m³ kunnen zwemmen. Zodra ze bij Stef in de vijver zitten zal ik hem interviewen en vragen naar zijn bevindingen op de reis naar het land van de zwemmende juwelen samen met Nico. Wat ik ook nog even wil laten zien zijn deze schoonheden:

Ochiba Iwashita

En deze:

Iwashita mix

Er was veel moois op de open dag bij Nico en Manon voor iedere portemonnee is wel iets te koop. Het leuke is dat je voor de overwintering geen extra kosten hoeft te betalen, een aanbetaling is voldoende zo zei Nico tegen mij, dus mocht je dan toch een wat overbudgettet Koi willen kopen dan heb je nog een maand of drie om door te sparen! Leuk toch 😉 Dat Koicentrum Zaanstad, KoiQuestion een warm hart toedraagt laat deze actie wel zien nadat ik enkele stikkers aan Manon gaf! Manon was ook verantwoordelijk voor de overheerlijke op de site beloofde verrassing, namelijk een heerlijk bakkie snert, en dat ging er bij iedereen wel in.

IMG_0006

IMG_0005

Na de heerlijke snert en vele mensen gesproken te hebben over, hoe kan het ook anders, voetbal (nee gekheid, KOI natuurlijk) ben ik weer huiswaarts gekeerd en heb ik weer enkele contacten opgedaan om te interviewen. Maar die zijn voor het nieuwe jaar!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App