Even iets heel anders dan Koi, maar daarom niet minder interessant: De FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) heeft als doel om de honger in de wereld te bstrijden en verzameld voedsel- en landbouwstatistieken uit ongeveer 245 landen en 35 regio’s vanaf 1961 tot heden. Deze statistieken vormen de basis van het beleid en de beslissingen die zorgdragen voor de juiste investeringen waar nodig.  De volgende infographic toont een overzicht van de voedsel- en landbouwsector in getallen.

Wat vooral interessant om te zien is, is dat de aquacultuursector (in dit geval enkel vis, schaal- en schelpdieren en niet de zeewier en algenteelt) bijna de helft van de totale visconsumptie voorziet. De andere helft wordt alsnog door de visserij gevangen. Gelukkig verandert deze verhouding bijna jaarlijks, waarbij de aquacultuursector een steeds groter groeiende sector is. In vergelijking met de andere eiwitproduceerders (kip, varken, koe) is aquacultuur overigens ook de snelste groeier en meest efficiente manier van vleesproductie.

Ik zou zeggen: neem rustig de tijd om deze infographic te bestuderen, het is namelijk goed om te weten hoe het met de wereld gesteld is heden ten dage.

1_FAO-Infographic-food-ag-en

Voor de geinteresseerden die dieper in de cijfers willen duiken, moeten zeker een bezoekje aan FAOSTAT brengen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App