Nummer 18 van de KoiQuestion Grow-out behoort toe tot Raymond Baetsen en zijn Showa is nakomeling van Kokugyo. Kokugyo is ook het ouderdier van de Koi die in 2012 de All Japan Koi Show won. Jammer genoeg is dit een van de weinige deelnemers die het in mijn ogen iets minder doet dan verwacht. Aan de hand van onderstaande foto’s zal ik dit proberen uit te leggen.

Allereerst hoe de vis eruit zag toen ik deze uitzocht bij Dainichi:

18 27

Nummer 18 op 27 december begin februari 2013

En in vergelijking met de ophaaldag midden mei:

375591_383959351725114_1288991726_n

En begin oktober:

46 cm begin oktober 2013

De Showa is van 27 naar 46 cm gegroeid, wat een goed resultaat is in het Nederlandse klimaat. Qua lichaamsbouw heeft #18 het ook harstikke goed gedaan met behoud van de juiste proporties. Het jammere daarentegen is de ontwikkeling van het Beni. Alhoewel er bij de bovenste twee foto’s weinig aan de hand leek, wordt het bij de laatste foto wel duidelijk dat het Beni toch niet zo standvast was als in eerste instantie leek.

dit heeft mogelijk meer te maken met het Sumi, die als het ware het Beni heeft ‘weggevreten’

Let eens op het Kiwa (achterste aflijning van het patroon) van het schouderpatroon. Hier waren al wel lichte ‘inkepingen’ zichtbaar. Helaas heeft het Beni zich niet voldoende ‘rekbaar’ getoond om de groei bij te benen en lijkt 1 schubbenrand nu te vervagen. Ook is het rood van de kop verdwenen, maar dit heeft mogelijk meer te maken met het Sumi, die als het ware het Beni heeft ‘weggevreten’. Dit heb ik wel vaker gezien. Natuurlijk maakt dat bij deze Koi weinig uit, omdat het Sumi toch weer op zal komen.

Het is nu een kwestie van afwachten of het resterende Beni zal blijven en het alsnog een krachtige Showa zal worden door het intense zwart . We gaan het zien!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App