kikalogoHet heeft even geduurd maar nu is het dan zover. Er is duidelijkheid! Ja, er komt een vervolg op de KikaKataCup! Ja, er is weer een kweker bereid gevonden mee te werken aan deze prachtige actie voor Kika. En ja, er is weer een andere variëteit gevonden waar dit jaar de actie mee plaats gaat vinden. Lees hieronder de tekst zoals deze door Wouter Zandbergen namens de organisatie naar buiten is gebracht via de facebookgroep van de cup.

De afgelopen periode is er een hoop telefonisch en mail overleg geweest met Rob de Vos van Ornafish over de variëteit voor deze editie. In eerste instantie was er een variëteit gekozen maar die ging op het laatst niet door. Met koortsachtig overleg werd er besloten om te gaan voor de kweker Kaneko. Kaneko had aangegeven heel erg achter deze actie te staan en daarom ook graag mee wilde helpen. Deze kweker staat ondermeer bekend voor zijn uitstekende kwaliteit Kujaku en Shiro Utsuri’s. De variëteit van de 2014 editie van de KIKA KATA CUP is dan ook Shiro Utsuri.  Deze shiro’s zijn tussen de 15 en 17cm en zijn tateshita. Ze komen dan ook niet uit zijn normale vishuis maar uit het vishuis waar hij zijn hogere kwaliteitsvissen heeft. Hij heeft bij deze een Omosako bloedlijn gekruisd met een oude bloedlijn van hemzelf. Wederom zullen er 100 vissen beschikbaar zijn.

Kikakatacup2014

Bovenstaand plaatje is zeer kunstig in elkaar gezet door Frits Pater. Het geeft mooi de nog korte geschiedenis van de KikaKata-traditie weer.

Hoe gaat het in zijn werk? We gaan het iets anders doen dan vorig jaar. Nadat we 100 inschrijvingen hebben, zullen we de deelnemers de details sturen voor de betaling. Ook dit jaar kost dit weer € 75.- EURO. Als iedereen betaald heeft, zullen we 100 kaartjes maken en in een grote emmer gooien. Hieruit halen we dan 1 voor 1 de kaartjes uit en dat wordt dan de volgorde van uitzoeken op de ophaaldag. We vinden dit een eerlijkere manier van verloten en het geeft iedereen evenveel kansen om zijn/haar favoriet uit te kiezen. De inschrijving gaat dinsdagavond om 20:00 uur van start. Alle eerder mailtjes zullen niet gehonoreerd worden. Dit doen we om een ieder zoveel mogelijk mensen te gelegenheid te geven om deze aankondiging te lezen.

Wil je meedoen aan de KIKAKATACUP 2014? Stuur dan vanaf Dinsdagavond 20:00 uur een mail met al je gegevens: Naam, Adres, Postcode, Woonplaats, Telefoonnummer en emailadres naar: info@kikakatacup.com. Alle deelnemers krijgen een bevestiging van inschrijving en van hun betaling ook een bevestiging van.

Hieronder alvast een voorproefje van wat je kan verwachten:

KanekoSU01

KanekoSU02

KanekoSU04

Ik wil namens het hele KoiQuestion team de organisatie en natuurlijk ook de deelnemers weer veel succes en Koiplezier toewensen met deze nobele actie.

 

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App