Tegenwoordig is het niet alleen een trend onder mensen meer, maar ook Koi kunnen op een organisch dieet gezet worden! Sinds dit voorjaar is er een nieuw Koivoer op de markt dat verschilt van de andere doordat het enkel uit organische materialen is samengesteld. In nauwe samenwerking met Duitse Koi-artsen, professionele Koihouders en voedsel ontwikkelaars is er een voer gemaakt volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Vervolgens is het voer bereid volgens de strikte richtlijnen voor de productie van organisch voedsel en heeft zelfs een organisch label verkregen.

Organisch kwaliteitsvoer voor huisdieren is al een tijdje verkrijgbaar, voor goede redenen en met groot succes. Katten en honden die bijvoorbeeld gevoerd werden met organisch voedsel hadden aanzienlijk minder last van allergieën en hadden een betere gezondheid en vitaliteit. Steeds meer mensen kiezen voor gezond voedsel en vaker voor voedsel dat ecologisch gecontroleerd gekweekt is. Dit is geen verrassing want het verbouwen, produceren en verwerken van organische producten vallen allen onder strikte controles. Alles dat schadelijk zou kunnen zijn wordt vermeden of is verboden.

En hoe zit het nu met onze Koi?
Eiwitten, koolhydraten en vetten zijn de belangrijkste parameters voor voedsel. De proportionele verhoudingen alleen lijken doorslaggevend. Maar weinigen geven er om om te analyseren waar de individuele bestanddelen vandaan komen. Nu is er een altternatief. Eindelijk is er een organisch voer voor Koi waarbij enkel organische grondstoffen gebruikt worden uit strikt gecontroleerde ecologische teelttechnieken en grondstoffen uit de ongerepte natuur. In het voer zitten geen conserveringsmiddelen, pesticiden of chemische bescherming tijdens opslag. Het is ook vrij van kunstmatige smaak- , kleur-, geurstoffen en residues van geneesmiddelen. De hoge kwaliteit organisch verbouwde grondstoffen en vismeel dat komt van duurzame vispopulaties verzekeren een schitterende kleur, goede verteerbaarheid en komen de gezondheid en vitaliteit van uw Koi ten goede. Het vermijden van synthetische meststoffen, plantbeschermingsmiddelen en geneesmiddelen in het gebruikte vismeel, dat nodig is voor de vitaliteit, zijn een voorwaarde en een doel van deze belofte. Het gebruik van lokale grondstoffen en productie in Duitsland voorkomt lange transportroutes en opslagtijd, en helpt zodus het milieu te beschermen.

Image

Genki4Koi Natural Food is het eerste koivoer dat het Duitse Bio Quality Seal toegewezen kreeg. De grondstoffen komen enkel uit de organische landbouw. Zowel door hoge kwaliteit ruwe grondstoffen als een verzekerde duurzame vangst van goede kwaliteit vis is dit voer ook ontwikkeld om het immuunsysteem van uw Koi te versterken.

Bekijk de video voor een gedetailleerde uitleg van het voer:

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App