Niet zomaar een Tancho Showa nee… Je wilt niet weten hoe zeldzaam een Tancho Showa is! Ongeacht dat het een Tancho-versie van een veel gekweekte variëteit is, zijn de hoogwaardige Tancho Showa op één hand te tellen. Serieus waar! Zodoende kwam ik een oude bekende tegen op de afgelopen Dainichi auction; een Tancho Showa om niet zomaar uit het geheugen kwijt te raken!

Wat vind je van deze beauty?

sp17_6y_78cm_sakura

Niet verkeerd toch? Ze wordt zelfs nog mooier na het aanschouwen van deze video:

En zo was ik jammer genoeg dit jaar niet aanwezig om de oogst bij Dainichi te ervaren; afgelopen najaar was ik wel van de partij! Zie je enige overeenkomsten tussen bovenstaande en onderstaande Tancho Showa?

DSC_3923

Najaar 2012: vergelijk vooral het Motoguro eens!

Nu ik weet dat Tancho Showa zo zeldzaam zijn en dat er jaarlijks misschien maar een stuk of vijftien als jumbo tosai (van de 1500-2000 stuks jumbo tosai die in totaal worden uitgezet) bij Dainichi in de mudpond worden uitgezet, is het des te bijzonderder om een Tancho Showa van 6 jaar oud en 78 centimeter met deze kwaliteiten te zien! Een prachtige vloeiende lichaamsbouw, een superdikke huid met enorme glans, een Sumi patroon die nog een jaar of mogelijk zelfs twee nodig heeft om gefinisht te zijn en dan gaat ze zeker een kans maken op Best in Variety Tancho op een All Japan Show; zeker weten!

Zodoende is het des te mooier dat ik de mogelijkheid heb gehad om deze prachtvis te mogen hebben verzorgd en in het heetst van de strijd in mijn handen heb mogen dragen. Kom op Tancho Showa, maak je belofte waar!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App