Nu het Koi-oogst-seizoen er weer op zit, de beste niet verstopte Koi inmiddels zijn aangekocht en aangekomen op de plek van bestemming, is het nu eindelijk tijd voor de ‘thuisblijvers’ – de hobbyisten die met vol overgave alle reisverslagen proberen bij te houden – om de zwemmende juweeltjes nu eens in het echt te gaan bewonderen. Inmiddels kun je ook bij Happy Koi House terecht voor vele ‘Happy Koi’!

Zodoende belde hij me een keer op om te vragen of ik zin had om samen wat Kohaku bij de buren te gaan selecteren

Eigenaar van Happy Koi House, Christon te Wiele, ken ik nu al een tijdje en heb ik leren kennen tijdens één van mijn stages bij Dainichi in Japan. Zodoende belde hij me een keer op om te vragen of ik zin had om samen wat Kohaku bij de buren te gaan selecteren. Niet veel later stonden we bij Hoshikin de pareltjes van de tateshita (het was juni, dus de perfecte tijd – als je al niet te laat bent – om de laatste schifting tateshita te selecteren) uit te zoeken. Verder ken ik Chris als echte Koi avonturier, zijnde dat ie gewoon zelf met huurauto heel Japan doorscheurt om Koi aan te kopen.

Zodoende was Chris dit najaar ook weer in Japan te vinden en limiteerde hij zijn bezoek aan Niigata. Daar is tenslotte genoeg te vinden zou je zeggen. Het begon bij Torazo, waar een azukari zwom van Chris:

1316_large

1321_large

Torazo in actie

1318_large

Fotootje maken…

1221_1_large

33 cm in het voorjaar…

1317_large

Naar 51 cm in het najaar!

Zie hier ook een video van deze Torazo Kohaku:

1338_large

Chris samen met Kyochan

Het hele reisverslag van de novembertrip kan je hier lezen. Alle vissen trekken inmiddels tevreden hun baantjes in de basins in Winterswijk, dus een bezoekje is het zeker waard!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App