De eerste keer dat ik Jurgen Weyen van Koi Exclusive ontmoette, was tijdens mijn stage bij Dainichi. Net als vele andere wereldreizende koihandelaren kwam hij naar Dainichi om exclusieve Koi (tsja, dat moet ook wel met zo’n naam natuurlijk!) te kopen. Daarin slaagde hij zonder problemen, met de aanschaf van een zeer mooie Kohaku. Deze blijft echter nog een tijdje in Japan; de rest van Jurgen’s aankopen zijn vanaf de open dagen op 14 en 15 december aanstaande te bewonderen!

Deze Kohaku is nakomeling van het zeer imposante ouderdier genaamd Rikidouzan. Als nisai was ze 53 cm en zag ze er zo uit:

certificaat kohaku dainichi

En een video:

Als sansai groeide ze naar de 66 cm en zag ze er als volgt uit:

koi 66 cm

En dit najaar, dus 2 jaar na aankoop in 2011 meet ze precies 70 cm als yonsai:

1491652_226372437537633_1036927162_n

Zeker niet verkeerd! Een ontwikkeling om erg blij mee te zijn, lijkt me. Qua huidkwaliteit lijkt ze nog net zo jong als twee jaar terug; dat is natuurlijk erg positief. Het Beni is ook echt het typische paarsachtige Beni wat vanuit de X-Junior lijn via de mannelijke ouderdieren is ingekruist in combinatie met Rikidouzan, die oorspronkelijk door Sakai Fish Farm gekweekt is. Om meer van deze Koi en alle andere nieuwelingen van Koi Exclusive te weten te komen, kan je beter even een bezoekje brengen aan Peer (België). Meer informatie voor wat betreft de open dagen zijn op de website te vinden.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App