Nummer 1 van de KoiQuestion Grow-out Showa was toch wel één van de meest geliefde Koi voorafgaand aan de verlotingsdag. En terecht: naast een zeer aantrekkelijk patroon, heeft de Showa daarbij ook nog eens een aantrekkelijke huidkwaliteit. Het is nu tijd voor een update van de nummer 1 van de KQ Growout.

Zo zag de Showa eruit toen ik hem selecteerde begin februari dit jaar:

01 27

En zo ziet ie er nu uit: arie 49 cm

Van 27 centimeter begin februari tot en met 49 centimeter begin oktober 2013. Zeker een hele mooie toename qua lengtegroei in dit tijdsbestek! In vergelijk met leeftijdsgenoten die bij Dainichi zijn gebleven is het wel een lichte achterstand; deze zouden rond deze tijd mogelijk tot 55 centimeter gegroeid kunnen (!) zijn. Echter heeft deze grow-out vis één of meerdere voederstops, een transport van Japan naar Nederland en een quarantaineperiode achter de rug, waardoor de groei natuurlijk niet wordt bevorderd. Desondanks heeft Arie ervoor gezorgd dat de vis er qua lengte en huid er simpelweg erg goed bij zwemt!

Aanvullend nog een video:

Arie is één van de meest actieve deelnemers binnen de KoiQuestion Grow-out Facebook groep (deze is exclusief voor deelnemers) en op zijn verzoek, hierbij mijn publieke reactie:

Ik ben erg blij om deze Showa op deze manier terug te zien, Arie. Het lijkt erop dat je er tot nu toe (!) alles hebt uitgehaald voor wat betreft deze Showa. In mijn ogen het meeste van alle deelnemers, waarvoor mijn complimenten. Ondanks dat de Showa volgens Arie mannelijk is, komt deze zeker niet zo over. Allereerst qua kleurontwikkeling: het Sumi is lichtjes doorgekomen, maar nog verre van gefinisht; het Beni is daarbij ook verre van aan de harde kant (wat typisch is voor mannelijke Koi van Dainichi) en ook qua body doet deze niet onder voor vrouwelijke leeftijdsgenoten. Het sashi en kiwa (respectievelijk voorste en achterste aflijning van Beni patroon) heeft de potentie om nog veel strakker te worden als dat nu het geval is. Ik ben ook blij om te zien dat het nu nog niet zo strak is, want de Koi gaat namelijk nog een stuk groter worden dan dat ie nu is en zodoende is de rek in het kiwa en sashi noodzakelijk. Wanneer dit niet het geval is, bestaat er de grote kans dat het Beni vervaagd of zelfs wegvalt.

De huid zelf lijkt ook redelijk dik; mogelijk dat dit de reden is waarom het Sumi moeite heeft om door te komen. Mogelijk dat de vis ook in zacht water vertoeft, wat de ontwikkeling van het Sumi ook niet bevorderd.

Arie, je hebt het tot nu toe erg goed gedaan met deze Showa. Ik zou gewoon zo doorgaan en dan zal er volgend najaar een geweldig mooie, sierlijke Showa met dito patroon in je vijver rondzwemmen!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App