Trots kondigen we de geboorte aan van onze vernieuwde website. We vonden dat het tijd werd en hebben alle adviezen en tips van bezoekers laten samenvloeien met gebruikers analyses om een prachtige website te maken die vooral functioneel, intuïtief, maar ook vooral clean en ‘back to the future’ is. Met de tegenwoordige mogelijkheden is de verleiding groot, maar vervreemd je stiekem steeds verder van de essentie van waaruit KoiQuestion is ontsproten; Kennisdeling.

Less =More
Tierelantijnen – gewoon omdat het kon – zijn geschrapt. In de sidebar vind je naast de zoekfunctie – die sterk verbeterd is – vooral de sponsoren. Natuurlijk kun je nog wel zoeken op categorieën of tags, maar dat hebben we handig weggewerkt met een uitklapfunctie van het hoofdmenu.  De thumbnails op de homepage zijn kleiner, smaller en meer tot teaser verworden. De ruimte geeft aan het geheel rust en overzicht. De content, de boodschap waar het om gaat, krijgt weer de volle aandacht  en sponsoren komen nog meer tot hun recht. Met een Featured Slider doorbreken we elke vorm van saaiheid en met enkele grote foto’s hopen we te inspireren vooraleer te informeren – ook als zo een kernachtige waarde van KQ – en geven de bezoeker een speelse blik op de Headlines.

KoiQuestion Mobile
We hebben de website smaller gemaakt. Dat leest prettiger en is ook onderdeel van de geoptimaliseerde mobiele weergave en het gebruik. De website toont volledig. een simpele dubbeltap brengt je puur de content weergave, waar het om gaat.

Begrijpend lezen
Iets wat ik zelf al langer als problematisch beschouwde, is het gebruik van vaktermen. Het steeds weer opnieuw uitleggen van alle terminologie, gaat sterk ten koste van de leesbaarheid; het nalaten zorgt er voor dat de minder gevorderde hobbyist maar moeilijk mee kan komen. Nu hebben we daar een oplossing voor. Wanneer je nu met de cursor over de verschillende terminologie – zoals het woord ‘Kohaku‘ in een artikel gaat, verschijnt er een hoover text met een korte uitleg. Op deze manier blijft de leesbaarheid gewaarborgd en wordt elk artikel meteen een leerzaam geheel.

Login + Reacties
Voor de reacties hebben we gekozen voor een integratie met Facebook. Dit voorkomt niet alleen heel veel spam, je reactie behoeft ook geen moderation meer alvorens geplaatst te worden en het zorgt ook voor een meer gecentraliseerd en social engaged conversation. Je kunt je reactie ook op Facebook plaatsten en andersom kan een reactie op de blog op Facebook ook op de website worden weergegeven en je hoeft niet steeds opnieuw je gegevens in te vullen.

Footer
Deze verdiend toch nog wel een eervolle vermelding. Ook hier is gekozen voor ‘less is more’ en in plaats van de tegenwoordige footers, jampacked met features, hebben we gekozen een speelse toespeling te maken op onze Social Media kanalen en nieuwsbrief middels inspirerende fotografie van Kris Claeyé, een zeer kundig en creatief fotograaf die ons deze afbeeldingen heeft toegestaan te gebruiken en waarvoor wij hem zeer dankbaar zijn.

Dit zijn enkele van de vernieuwde mogelijkheden op onze website. We hopen natuurlijk dat jullie het mooi zullen vinden en prettig om te gebruiken. Gaandeweg zullen we zeker weten voortdurend blijven innoveren en zullen we nieuwe toepassingen introduceren.  Still Hungry?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App