IMG_0049In samenspraak met Ton Bergmans en enkele klanten, heb ik enkele vragen mogen stellen aan klanten van Vijveroverkappingen. Uiteraard heb ik ze allen dezelfde vragen gesteld zodat je een indruk kunt krijgen of Vijveroverkappingen er ook nog is na de levering! De namen maak ik niet bekend maar zijn op te vragen bij Ton Bergmans. De reacties zijn ongecensureerd om de eerlijkheid op waarde te houden!


1. Ik hoef niet te vragen waarom je een kap op jouw vijver hebt aangeschaft. Maar wel waarom bij “vijveroverkappingen” te Best?
Ik had al eens eerder een offerte aangevraagd voor een overkapping van mijn filterkelder bij een ander bedrijf en vond het toen te duur. In Koi2000 had ik een advertentie gezien. En nadat ik de filterkelder betegeld had besloot ik om een mailtje te sturen. Ik kreeg heel snel telefonisch een eerste reactie en kon al snel langskomen om de mogelijkheden door te spreken. De zeer persoonlijke benadering door Ton waarbij alle tijd werd genomen om de mogelijkheden door te spreken , de zeer goede indruk die ik kreeg van het bedrijf en de interessante prijs deed me besluiten om niet nog meer offertes aan te vragen en de Kap in Best te bestellen. In eerste instantie hadden we alleen maar interesse in een kap voor over de filter kelder. Maar na het bezoek besloten we om ook een offerte voor de vijver aan te vragen. Na het plaatsen van de kap over de filterkelder besloten we om ook een kap de laten maken voor over de vijver

2. Je hebt de kap besteld, hoeveel tijd ging er overheen voor deze geplaatst was, en heb je dit zelf gedaan of laten doen?
Tussen het bestellen van de filterkap en het plaatsen zaten minder dan 2 weken. De filter kap heb ik laten plaatsen. Direct na het plaatsen van de kap besloten we de offerte voor de vijveroverkapping te accepteren. Aangezien het pas Juli was werd afgesproken op de kap eind oktober te plaatsen. Wat ook gebeurd is.

3. Ging de plaatsing makkelijk?
Het opbouwen en plaatsen van de filterkap was erg eenvoudig. Dit kan makkelijk zelf. De vijveroverkapping is ook erg makkelijk te plaatsen. Hierbij moet echter een bepaalde volgorde aangehouden worden. De onderdelen zijn echter goed genummerd zodat dit geen probleem zal opleveren de volgende keer.

4. Waren er nog verbeterpuntjes aan de kap en zo ja welke?
De kap voor de filterkelder werd in eerste instantie geleverd zonder luchtroosters aan de zijkant. Met als gevolg dat de UVC lamp in de filterkelder nat werd door condenswater.

5. Zijn deze verbeterpuntjes snel opgelost?
Op een zaterdag heb ik de voorkant naar Best gebracht en enkele dagen later kon ik de voorkant weer ophalen voorzien van luchtroosters.

6. Hoe tevreden ben je over de materiaalkeuze en de uitvoering van jouw kap?
Het gekozen materiaal zorgt ervoor dat de onderdelen erg licht zijn en dus makkelijk te hanteren. De grijze poedercoating op aluminium profielen zorgt ervoor dat het geheel er verzorgd uitziet. De mogelijkheid om een zijkant te voorzien van doorzichtig materiaal ipv trespa is een mooie aanvulling.

7. Zou jij een ander aanraden om bij “Vijveroverkappingen” een kap te kopen?
Ik zou een ander zeker aanraden om een kap te kopen bij “Vijveroverkappingen”. Ik denk niet dat ze de goedkoopste zijn. Maar prijs kwaliteit is ook erg belangrijk en deze is erg goed. Daarnaast is de betrokkenheid van Ton om een goed product te leveren erg groot. Ook de service is erg goed. Door de storm van eind oktober werd mijn filterkap beschadigd. Deze schade is snel en vakkundig hersteld voor een redelijke prijs.

filteroverkapping

strakke overkapping van de filterput.

Een andere klant maakte naar aanleiding van dezelfde vragen een uitgebreid verslag wat ik je niet wil onthouden.

Beste Engel,
Als eerste wil ik zeggen dat ik het wel een goede zaak vindt, dat je gebruikers vraagt om hun bevindingen. Alleen zo kan je tot een goed oordeel komen. Ongeveer 3 jaar geleden ging ik op zoek naar een goede oplossing om de vijver te overkappen. Alles afgezocht via internet en daar volgde een aantal adressen uit. Het was toen begin november en ik kreeg het op mijn heupen. Dus zo gezegd en gedaan ,als eerste op naar Best, dus naar Ton en daar aangekomen zag ik direct de mooie volières.
Ik kwam bij Ton met totaal geen idee en samen kwamen uit een op ontwerp. Ik wilde wel b.v. polycarbonaat platen rondom voor een goede isolatie, dit was allemaal mogelijk. Ook qua aantal luiken etc. hebben we uitgebreid over gesproken. In eerste instantie dachten we aan 1 luik, maar snel werden het er 2. Aangezien het al heel snel kouder zou worden heeft Ton er haast van gemaakt, waardoor begin december deze al door hem geleverd. Hier waren we echt super blij mee.
Ik dacht eigenlijk, zo dat wordt wat, heel die overkapping in elkaar zetten, want eventueel laten installeren kostte geld. En doordat ik het de jaren erna moet doen, dacht ik laat ik het maar proberen. En eerlijk is eerlijk, de gehele instructie zit zo in elkaar dat je hem zo in elkaar zet, en als het echt moet kan ik het bij mij ook in mijn eentje. En dat binnen een uur! De gehele constructie is van een uitstekende kwaliteit. Als ik mijn overkapping eraf haal, maak ik deze schoon en zet deze in de auto was. Hierna berg ik deze op in een zeil en na 3 jaar ziet deze er nog als nieuw uit. Als ik een andere overkapping nodig heb of iets van een aluminium constructie, zal ik toch als eerste aan Ton Bergmans denken. Het is een man die heel goed luistert naar z’n klant en zelf ook zijn eigen ideeën geeft. Nu nog na die levering een aantal jaren geleden, heb ik regelmatig contact met Ton of alles nog naar wens is. En dat is toch heel prettig. Het idee dat hij altijd klaar zal staan. Hopende dat ik hierbij iedere vraag heb beantwoord.

En zo eindigt mijn artikel over twee mensen die met hart en ziel vijverkappen bouwen en altijd een luisterend oor hebben voor de klant. Want alleen zo krijg je een product dat zich onderscheid in kwaliteit.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App