anemieke 42 10-10-2013 - Copy “Nummertje 9 met…”. Ik laat de slechte humor van Gordon maar achterwege, maar jammer genoeg moest ik er wel gelijk aan denken toen ik me verdiepte in deze KoiQuestion Grow-out deelnemer. Gelukkig zijn wij Nederlanders minder geïnteresseerd in het eten van Koi sushi, dus laat ik me maar over op de ontwikkeling van dit pareltje richten!

Nummer 9 werd tijdens de verlotingsdag aan Annemieke Booneman toebedeeld. Een op het eerste gezicht niet zo spetterende Showa, maar dit is een typisch geval van geduld hebben. Kijk maar eens even:

09 27

In februari dit jaar was ze 27 cm.

En enkele maanden later – op 10 oktober 2013 om precies te zijn – ziet de Showa er zo uit:

anemieke 42 10-10-2013

Op 10 oktober mat ze maar liefst 42 cm!

Een erg goede ontwikkeling in mijn ogen. Juist omdat het Sumi nauwelijks veranderd is. Dit betekent dat de vis nog volop in ontwikkeling is en je nog wel even geduld (ja, daar is ie weer) moet hebben vooraleer deze finisht. Wat je al wel – ook al is het niet echt duidelijk – kan zien, zijn de plaatsen waar het zwart op zal komen. Sowieso een koppatroon van bek t/m linkerkieuwplaat, hetgene wat zichtbaar is rond de staartaanzet, maar bijv. ook aan de rechterkant van het eerste patroon van de vis (waar het patroon een hoek van 90 graden toont). Ik ben benieuwd wat voor indruk ze zal maken als al het zwart is doorgekomen.

Waar ik ook erg blij mee ben om te zien is de aflijning van de rode patronen, ook wel kiwa genoemd. Je ziet nergens inhammen of dat het perfect langs de schubben loopt; zo moet het eruit zien bij een Koi in ontwikkeling. Daarbij toont het Beni ook een diepe pigmentatie, ondanks het toch al vrij hard van kleur lijkt. Mogelijk lijkt het contrast op de foto groter dan in werkelijkheid.

Wederom een ontwikkeling van een KQ Showa om meer dan tevreden mee te zijn. Ga zo door Annemieke!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App