d2 - Version 2 Op de recente Dainichi Koi Farm veiling was het hoogste bod 21 miljoen (21.000.000!) Yen voor een Showa waarnaar werd gerefereerd als ‘Special 01’. Het was Ryuki Narita die zijn vorige wereldrecordbieding op de Sakai Fish Farm auction evenaarde. Het komt er simpelweg op neerd dat hij rond de €150.000,- of $205.000,- heeft uitgegeven voor één Koi. Beetje overdreven, of toch niet? Lees verder om te kunnen begrijpen dat ’s werelds beroemdste Koi dealer zo’n serieus bedrag uitgeeft voor een Nishikigoi.

Laten we eerst even genieten van deze geweldige creatie afkomstig van Dainichi Koi Farm.

d2

En vergeet ook niet om de video (bekijk alleen in HD) te bekijken, omdat ze dan simpelweg een compleet andere (in andere woorden: nog een heel stuk beter!) indruk maakt!

Wat vind je van de vis? Zonder nu aan het bedrag van 21 miljoen te denken (ik weet dat het onmogelijk is), is het simpelweg een geweldige Koi. Een perfecte lichaamsbouw en patroon om van te dromen, maar het is de huidkwaliteit die de volledige aandacht verdiend. Er zijn twee punten die er voor mij uitspringen bij deze Gachako nakomeling. Ten eerste de kwaliteit van het Beni. Kijk eens hoe diep dit ligt, maar ook vooral naar de paarsachtige kleur ervan! Zeer bijzonder. Ten tweede is de aanwezigheid van ’Mitsuzou’ of ‘maneschijn’ (soms zelfs omschreven als Kado Gin) dat zichtbaar is op de schubranden van de witte schubben. Het is vrij eenvoudig te herkennen op de video. De combinatie van deze twee factoren in combinate met een geweldige lichaamsbouw en perfecte patroon maakt dit een perfecte Showa in wording, want ze is nog niet gefinisht natuurlijk.

Maar goed, met welk doel het Ryuki Narita deze Showa aangekocht? Haar lengte van 61 cm kan haar doen meestrijden voor een Major Award (een Kokugyo of zelfs een Mature Champion award) op de All Japan Show die op 1 & 2 februari 2014 zal worden gehouden en later zelfs de eerste Showa worden die Grand Champion wordt op de Wakagoi Show (max lengte is dan 63 cm) een maand later. Na Ryuki’s mislukte poging om de Wakagoi Show van 2013 te winnen, is deze aankoop mogelijk de reden geweest om alsnog zijn droom te verwezenlijken. Wie zal het zeggen? Ik weet in ieder geval dat Ryuki’s faciliteiten en kennis ervoor kunnen zorgen dat deze Showa op tijd zal finishen voor de shows, dus laten we geduld hebben en afwachten of deze investering zich zal gaan uitbetalen!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App