De Grand Champion titel op de Rinyukai Koi Show 2013 in Tokio gaat naar een Kanon van een Kohaku, gekweekt door de Dainichi Koi Farm. De tweekleurige Koi is afkomstig van de inmiddels befaamde  X-Junior bloedlijn. Dezelfde vis wist vorig jaar de Niigata Nogyosai al onbetwist in haar voordeel te beslissen.

Er is nog meer reden voor de gebroeders Mano om trots te zijn. Vandaag namelijk, wonnen zij ook de ZNA Koi Show die wordt gehouden in Nagaoka; ook met een Kohaku, iets dat nog nooit eerder voor kwam. Hierover later meer. Voor nu geven we de eer aan deze massieve Kohaku om bij weg te kwijlen…

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.