Voor het eerst in 13 jaar zal ik komende winter in gaan zonder me druk te hoeven maken over watertemperatuur, overkappingen, wel of niet voeren, bevriezen van filteronderdelen en andere zorgen waar de Koihobbyist vanaf deze periode over na moet denken. Ik ga me richten op het woud aan onkruid dat zich ontpopt heeft onder de trampoline daar waar eerst de vijver lag. En toch, toch wil ik mijn oude bestand nog even zien. Even kijken hoe ze zich ontwikkeld hebben in de afgelopen 3 maanden.

 

Mooi om te zien dat ze het zo goed doen in een simpele maar wel goed verzorgde leefomgeving.

Toen ik besloot te stoppen met actief vijveren had ik het geluk dat er iemand in Oss was die alle vissen in één koop wilde overnemen. Iemand ook die niets wist van de verschillende soorten maar die wel kon genieten van de pracht van de vissen. Een simpele vijver met een al even simpel filtersysteem maar wel met prachtige waterwaardes werd zodoende het nieuwe onderkomen van mijn Koibestand. Hoe zou het nu zijn met “mijn” Isa Showa, Hirasawa Sanke, Matsue Sanke en Kohaku, Yamayu Ochiba Shigure, de Kika Karashigoi en natuurlijk de twee Okawa Shiro Utsuri?

dijk2

Veel lucht, veel verversen en 2 Biotec-10 filters doen samen prima hun werk.

Na wat telefonisch contact met de nieuwe eigenaar was het dan zover. Ik moet bekennen dat ik toch met enige weemoed bij zijn vijver stond te kijken. Zie ik ze allemaal nog voorbij komen? Zien ze er gezond uit? Zit er groei en ontwikkeling op in de afgelopen 3 maanden? Het is toch allemaal heel anders dan wanneer je ze dagelijks ziet zwemmen in je achtertuin.

dijk1

Een onconventionele Koivijver met mooie resultaten

Ik moet bekennen dat ik toch met enige weemoed bij zijn vijver stond te kijken

Ik zag ze gelukkig allemaal voorbij zwemmen in mooie gezondheid. Uiteraard kon ik ze niet allemaal gaan netten om ze even op de gevoelige plaat vast te leggen. Het is nu eenmaal niet mijn vijver en het het zijn niet meer mijn vissen maar de nieuwe eigenaar gaf me wel toestemming de Matsue Kohaku even in de bak te zetten. Deze ging met 40cm naar deze vijver en ik denk dat er nog een cm of 3 bij gekomen zijn in de afgelopen 3 maanden. Voor de rest kan ik alleen maar zeggen dat het visje er zeer netjes uit ziet. Goed in de kleuren, mooie body en, en dat vind ik vooral belangrijk, heel gezond. Mooi om te zien dat ze het zo goed doen in een simpele maar wel goed verzorgde leefomgeving.

dijk3

Prachtige Kohaku toch?

Voor de volgers van de Okawa Shiro Utsuri… Ik heb ze dus niet genet maar ze doen het prima. Wat ik heb kunnen zien is de ene nog steeds behoorlijk wit en is de donkere nog steeds wat forser. De lichte heeft echter ook wel wat aan de lichaamsbouw gedaan. Misschien dat ik er in het voorjaar nog maar eens ga kijken en dat er dan wat meer bekeken kan worden.

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.