Kim en zijn crew is weer terug uit Niigata, wat simpelweg betekent dat je als koihandelaar eigenlijk niets meer te zoeken hebt in dit gebied. Want kijk maar is even op de website van Kim’s Koi, dat springt er wel uit, nietwaar? wat ze al wel niet hebben aangekocht. Voor mij sprongen er echter vooral de Sanke en een enkele Kohaku uit die ze daar hebben uitgezocht, lees verder om erachter te komen waarom!

Bekijk eerst de foto’s maar even:

Daisuke van Yagenji

sanke kim

Indrukwekkende Yagenji Sanke

kim kohaku

Erg krachtig ogende Yagenji Kohaku

Wat een kannonen he! Voor wat betreft de Yagenji vissen: wat springen die eruit qua machtige bouw, is het niet? De bouw van de Kohaku spreekt mij enorm aan, met dat prachtige brede en langwerpige hoofd gevolgd door een body om bij weg te dromen. Qua huidkwaliteit ook erg aantrekkelijk, maar daar val ik toch meer voor de Sanke. Wat een mooie diep gepigmenteerde Sanke met tevens een volle, meer paarsachtig, beni. Dit is kwaliteit!

De aankopen bij Marudo mogen er ook zeer zeker wezen:

marudo sanke

Unieke Marudo Sanke

marudo sanke2

Een Sanke om bij weg te dromen voor de toekomst

1390720_695279920484589_2131675947_n

En nog zo’n aansprekende Marudo Sanke om mee af te sluiten!

Om stil van te worden, is het niet? Wat een Sanke geweld heeft die Kim weer naar Europa gehaald, en dan ook nog eens van één van mijn leermeesters, Marudo. Kan je zien wat mijn invloed is geweest op de kwaliteit van de vissen aldaar (niet te serieus nemen deze opmerking 😉 ). Nee, ik ben serieus onder de indruk van de Sanke van Marudo op dit moment! Volgens Kim bestond 70% van de nisai oogst (tot dan toe) uit Sanke. Het is duidelijk dat Marudo nu meer dan ooit zich wil onderscheiden met zijn Sanke. Welke van de drie is uw favoriet?

IMG_6463

Kim met de gebroeders Hiroi

Om de nieuwe vissen in real-life te bewonderen, beveel ik je de aankomende opendeurdagen aan, die op zaterdag 16 en zondag 17 november van 10-17u plaatsvinden. Dan kan je ook gelijk de nieuwe indrukwekkende winkel bekijken!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.