Vissen die van Mozart houden?

Vissen die van Mozart houden?

In de Spits las ik een artikeltje over de muzikale voorkeur van een goudvis. Uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat goudvissen verschillende muziekstromingen kunnen herkennen. Wetenschappers speelden twee klassieke muziek stukken af voor de ruit van een vissenkom. Zodra er muziek speelde gingen de vissen aan een kraaltje knabbelen.

Blijkbaar reageerden de vissen verschillend van elkaar. De ene helft vertoonde ander gedrag bij Bach, terwijl de andere helft van de vissen reageerde op Stravinsky. Nu vraag ik me af of sommige vissen ook andere muzieksmaak hebben en welk gedrag zullen ze vertonen? Misschien een pirouette op Mozart of het moderne twerken op de muziek van Miley Cyrus? Wellicht hebben goudvissen een voorkeur voor een Circle pit in hun kommetje op de muziek van Metallica of zullen ze niet verder gaan dan Headbangen op Led Zeppelin? Vormen ze een polonaise op de carnavalshit ‘Er staat een paard in de gang’? Zolang ze maar niet gaan jumpen, want dat kan verkeerd voor ze aflopen.

Jumpen

Jumpstyle…

Over Anton Font Freide

Anton is liefhebber van die andere Cyprinus - de goudvis - en runt een gelijksoortige kennissite genaamd www.GoldfishScience.nl. Hij was al eens in China op zoek naar dit zwemmend goud; voorts is hij in het dagelijks leven docent natuurkunde en schroomt kennisdeling dus niet.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App