Untitled Mijn Hirata Sanke, ken je haar nog? Bijna twee jaar geleden als bedankje in ontvangst mogen nemen naar aanleiding van mijn hulp aan Takashi Hirasawa, a.k.a. Hirata, zwemt ze nu vrolijk rond in mijn eigen vijver. Tijd dus voor een update.

Als sansai van 56 centimeter was ze niet de grootste, als yonsai van 63 centimeter ook niet, maar “who cares?” Ze zal altijd een levende herinnering zijn van mijn goede vriend Hirata. Een uitgebreid verslag ten tijde van het in ontvangst nemen van deze schone, kan je hier terug lezen. Afgelopen najaar, toen ze net uit de mudpond was gekomen, meette ze dus 63 cm en zag ze er zo uit:

Hirata's present

Hirata Sanke Oktober 2012

En augustus 2013 zo:

DSC_0718 - Version 2

Hirata Sanke Augustus 2013

Een aardig verschil in body nietwaar? Ze is inderdaad aardig wat afgevallen. Maar of dat nu een achteruitgang is? Ze heeft simpelweg een seizoen groei gemist door haar late transport richting Nederland, welke eind juni plaatsvond. Op dit moment zal ze als het goed is al een mooie reserve voor de aankomende winter aan het aanmaken zijn (de voederautomaat staat op een stevig dieet). Daarentegen is het Sumi wel intenser geworden, wat ook goed te zien is aan het opgekomen Tejima in de linker borstvin. Ook het sashi (moeilijk te zien vanaf de foto) is een flink stuk beter geworden sinds eind 2011.

Ze is een levende herinnering waar gelukkig nog wat potentie in zit ook. Sterkste punten vind ik vooral de mooie schone redelijk dikke witte huid, de glans, het aantrekkelijke patroon (ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar bij deze vis trekt de Tancho vlek tezamen met het witte schoudergedeelte me toch wel enorm). We zullen zien hoe ze haar nieuwe onderkomen zal vinden. Ik houd je op de hoogte!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App