DSC_0704 - Version 2Afgelopen februari ben ik op bezoek geweest bij het Isawa Nishikigoi Center, beter gekent als de koifarm van Toshio Sakai. Zijn zoon Toshikatsu (of gewoon Toshi) Sakai introduceerde me zijn visie van de befaamde Matsunosuke bloedlijn. In het eerste deel van dit video interview zal hij me een mooi voorbeeld in levende lijve tonen.

Er zijn me meerdere Sanke (“wat anders” hoor ik je al zeggen) getoont, die allen hun eigen typische karakteristieken van deze Matsunosuke bloedlijn hadden. Wat is bijvoorbeeld het eerste wat je opvalt bij onderstaande foto?

Untitled

Matsunosuke SankeYonsai and 68 cm.

Wat een geweldig ogent oranje Beni niet waar? Het lijkt net alsof het de natuurlijk kleur van deze karper is, omdat het zo dik en krachtig over komt. En wanneer je naar de volgende foto kijkt, wat zie je dan nog meer (naast Toshi Sakai natuurlijk)?

Untitled

Toshi with his pride.

De grote en glanzende Ginrin, is het niet? Je kan het nog beter zien op de afbeeldingen hieronder.

Untitled

Matsunosuke Gin.

Bekijk het eerste deel van Toshi’s (korte; hij wordt nog wat losser in de volgende edities) uitleg over deze Isawa Nishikigoi Center Matsunosuke Sanke:

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App