EngelZondag 1 september, in veel landen de officiële datum voor de herfst in Maasland dachten zij er anders over. Hier werd een kleinschalige Koishow georganiseerd zoals ze in Engeland te doen gebruikelijk zijn. Dit soort minikoishows (een woord wat je niet vaak hoort) worden dus vaak in Engeland gehouden door hobbyisten puur om lekker met elkaar Koi te vergelijken om zo tot hogere prestaties te komen. Hier staat de hobby voorop. Dus geen sla je slag met de moordende concurrentie of een bodemprijs voor een Koi, nee de hobby en enkele standhouders.

IMG_0232

Minder groot maar zeker heel gezellig

Ik heb uiteraard even met een van de initiatiefnemers staan praten: Ewit Kievit. Hij vertelde mij dat een jaar of twee geleden er in zijn gedachtenspinsels een Inimini Koishow best wel leuk zou zijn in het Westland. Samen met veel heel veel vrijwilligers is dit nu de tweede Koishow. Met gepaste trots wist hij te vertellen dat het initiatief om een zeer kleinschalige Koishow behoorlijk bereikt was.

IMG_0239

Ewit Kievit hangend bij een showvat.

En hoe langer ik op een afstandje keek merkte ik, ja hij heeft gelijk. Want wat je hier veel zag was dat de mensen over de showbakken heen hingen en de dagelijkse Koibeslommeringen doornamen. De filters passeerden, het voer werd besproken en uiteraard de Koi in de bakken. Het was een beetje thuis in de tuin maar dan toch in Maasland! Ik voelde mij daar zeer op mijn gemak.

Er vielen ook prijzen te winnen zie hieronder de prijswinnaars, uiteraard ook namens mij en KoiQuestion van harte gefeliciteerd!
1e prijs – Bram Blokland – kohaku
2e prijs – Ben du Burck – kohaku
3e prijs – Bram Blokland – Goshiki

Handelaarsprijs geschonken Haagse koiwinkel en Koi westland aan Michelle Lamein – Kujaku

NVN Award uitgereikt door Toën Feijen aan Gert Jan Nieuwhof – Goshiki (ginga? ) showa. De term ginga showa vanwege het omgekeerde Goshiki Han patroon.

IMG_0240

Een rustige wandeling langs de drukke eettent.

Ook was er aan de hongerige mens gedacht, een snackauto bracht de frikadellen en Kroketten, en wat er nog meer aan ongezond voedsel uit een vetpan getoverd kan worden op verzoek aan de Koiliefhebber!

Hieronder de Kohaku van Bram Blokland die er met de eerste prijs vandoor ging:

IMG_0238

Eerste prijs: Kohaku, eigenaar Bram Blokland.

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

3 reacties

 1. Leuk stuk Engel. Als hobbyist heb ik hier voor de tweede keer graag mijn steentje aan bij gedragen twas een zeer geslaagde en vooral gezellige show

 2. Heel leuk stukje

  Even ter info deze kohaku is bij tjaard van Baalen aangekocht als Tosai van momotaro
  Date of birth: 2009-07-03
  Sex: Malé
  Size: 17 cm Nu. 68 cm

  En blijft een mooie verschijning in de vijver ondanks een man!!!!

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App