MarionZwem (Koi) vijvers, prachtig vind ik dit, zwemmen tussen de Koi en misschien wel een prachtige steur. Gelukkig mocht dit ook in onze vorige vijver. Velen verklaarden mij voor gek dat ik tussen ` die glibberige vissen` ging zwemmen. Dat was toch vies? Nou persoonlijk denk ik dat het water bij ons in de vijver schoner was dan het water aan een meer of strand en soms denk ik zelfs schoner dan de zwembaden die ons land rijk is. Wat denk je dat in de zee of in een meer zwemt? En de vissen zijn vaak banger voor jou dan jij voor hen.

Vroeger ging ik met mijn ouders elk jaar naar Frankrijk, de Ardeche en zwom daar in verschillende meren die ook vol met vis zaten, in een prachtige omgeving. Je moet er van houden, zwemmen in een natuurzwembad tussen allerlei verschillende vissoorten en andere waterdieren. Geen vaste grond aan je voeten maar glibberend zand, stenen of klei.

Pont_d'Arc_arch

De welbekende, door de natuur gevormde, brug over de Ardeche

Een mooie natuurzwembad in een prachtige omgeving daar kan geen subtropisch zwembad tegen op. Alleen in Nederland heb je niet veel van deze betoverende plekken. Voor echt mooie plekken om te zwemmen in de natuur moet je elders in de wereld zijn. Columbus Magazine heeft een top 5 gemaakt van de mooiste buitenzwembaden ter wereld. En wauw! Ja dat is hele andere koek dan de Hoornse Plas in Groningen of de Sloterplas in Amsterdam.

Ik Kil Cenote

Op nummer 1 staat Ik Kil Cenote dit is een Eco-Arqueological Park in Mexico. Dit prachtige natuurbad ligt nabij de beroemde Maya-stad Chichen Itza. Deze cenote, ( is de naam voor een bovengrondse poel in het noorden van Yucatán ) waar onder meer zwarte meervallen zwemmen, ligt 26 meter onder het grondniveau en is bereikbaar via een stenen trap. En zoals je op de foto kan zien heeft deze buitenzwembad zijn nummer 1 plek wel verdient.

Cenote-Ik-Kil-Mexico-Late-afternoon-view

De nummer 1; een schitterende zwemvijver toch

8565622624_92dd0bdb32_z

De nummer 5 mag er ook zijn

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App