kikalogoEen actie voor het goede doel. We hopen altijd maar dat er dan ook niks aan de strijkstok blijft hangen. Declaraties voor reiskosten, managementfees, het blijken populaire kostenposten te zijn om tóch een deel van de opbrengst af te romen. De boeken van de KikaKataCup zijn gecontroleerd en gelukkig zijn daar géén onregelmatigheden vastgesteld. De totale opbrengst gaat naar Kika, daar waar het wezen moet!

Deze actie had natuurlijk nooit tot zo’n succes kunnen groeien zonder enthousiaste deelnemers en vrijwilligers

De voorlopige balans is opgemaakt. Voorlopig want er loopt, zoals de meesten wel weten, nog een veiling van de Sanke van Eric Wessels. Het totaal kan dus nog een klein beetje hoger worden. En ook dát laatste beetje zal worden overgemaakt naar Kika. Hieronder zie je alvast een overzicht van wat er nu al wel is. Inclusief de opbrengst van de tijdens de HKS gehouden acties in de stand en de opbrengst van collectebussen.

 kikakatacupopbrengst

Een hele mooie bijdrage aan de dure onderzoeken die gedaan moeten worden om kinderen kankervrij te krijgen en te houden. Zie hier maar eens wat zo’n onderzoek aan kosten met zich meebrengt:

Onderzoek:
Titel Engels: Validating targets and testing targeted drugs in neuroblastoma
Titel Nederlands: Cycline D1 sleutel naar betere behandeling van neuroblastoom
Centrum: Emma Kinderziekenhuis – AMC Amsterdam
Startjaar: 2005
Looptijd: 4 jaar
Afgerond in: 2010
Totale kosten/bijdrage KiKa: € 480.541

Meer van dit soort onderzoeken en hun kosten zijn terug te vinden op de Kika-website.

Deze actie had natuurlijk nooit tot zo’n succes kunnen groeien zonder enthousiaste deelnemers en vrijwilligers maar het moet natuurlijk ook wel even georganiseerd worden. Jan van Schaik, Wouter Zandbergen, Gerjan Romyn en zijn House of Kata team en ook Raymond Bakker van Daruma Koi hebben zich hier weer van hun allerbeste kant laten zien! Daarnaast verdienen ook Paul Thijssen (KKC-website), Stefan Swinkels (NVN-topic), René Gerritzen (fotografie) en Johan Bouman (stand op HKS) een pluim voor hun inspanningen.

Ik ben benieuwd wat ze in 2014 uit de hoge hoed zullen toveren.

 

Reacties

2 reacties

    • Jeroen Van Gaalen on

      Kleine moeite… Het belangrijkste werk is door de sponsor, de organisatie en natuurlijk de deelnemers gedaan.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App