Het is het mooiste dat je als hobbyist kunt bedenken. Zelf een Koi klein aankopen om deze vervolgens op te laten groeien tot een grote kampioen. Wel, een iemand is dat zeker met verve gelukt. Zijn naam is Johnny Lievens en vanuit Het Belgische bestiert ie al enkele jaren succesvol de diverse Koi Shows. Op de Holland Koi Show wist hij al twee jaren achtereen de Grand Champion B binnen te vissen…

“…denk je eens in dat jij de eigenaar bent van deze vis en dat jij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk bent voor het opgroeien van een Grand Champion

De Grand Champion B is de titel voor de beste Koi in de grootste sizes, niet zijnde een Gosanke. Het is dan aannemelijk dat deze prijs wordt toebedeeld aan een grote Shiro Utsuri of een Tancho, misschien een Kujaku of een andere grote kleurrijke verschijning. In het Arcense gaat deze prijs al twee jaar op rij naar een – jawel – Chagoi en dan ook nog eens een Ginrin variant. Ook al won in hetzelfde jaar al eerder een Ginrin Showa diezelfde prestigieuze prijs, voor een Ginrin Chagoi is dit toch een zeer opmerkelijke prestatie.

Twee jaren geleden won Johnny zelfs de Grand Champion A titel met een Sanke!

Maar wat het echt bijzonder maakt is dat deze vis al toen ze amper anderhalf jaar oud was (nisai), werd geselecteerd door Joachim Clement van ’t Viske en aangekocht door Johnny die hem sedert dien al opgroeide in zijn eigen vijver! In dat kader is de overwinning niet ineens maar meer heel bijzonder, maar denk je eens in dat jij de eigenaar bent van deze vis en dat jij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk bent voor het opgroeien van een Grand Champion…. juist. Voor ons reden te meer om deze vis nog eens fijn op film vast te leggen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App