VijveroverkappingenVoor wie het nog niet wist, kan ik het doorgaans goed met mijn buren vinden. Zo vertelde Marion in een voorgaand artikel al dat zij zich voorheen ook wel ‘buurvrouw’ door mij liet noemen. Veel van mijn buren hadden een Koi vijver en ook na mijn recente verhuizing ben ik gezegend met Koi liefhebbende buren. Deze mocht ik ook nog de hand schudden op Arcen en hier hadden we als standhouder ook goede buren, waaronder overbuurman Tom.

Tom dacht dat hij het wel alleen af kon in de stand, maar niets bleek minder waar. De eerste dag was er dan ook gewoon helemaal geen ruimte om even nader kennis te maken. Aaneengesloten voerde hij gesprekken met bezoekers over – jawel – vijveroverkappingen. Waar deze groeiende interesse vandaan komt is alhoewel niet onderzocht misschien wel logisch te beredeneren. Het voor- en najaar zijn de afgelopen jaren niet erg voorspelbaar gebleken in ons kikkerlandje en dat heeft in veel gevallen tot de nodige gezondheidsrisico’s en problemen geleid in het nadeel van onze levende juwelen.

Vijveroverkappingen

Als liefhebber kun je nog zoveel dingen goed doen, maar het weer heeft geen van ons in de hand. Gecontroleerde omstandigheden en gematigde temperaturen zijn dan wat je het liefst zou wensen in je laarsje of onder de paasboom. Zonder jonge lezers een trauma aan te willen doen kan ik wel stellen dat no matter hoeveel wortelen je in je schoen doet of hoeveel paaseieren je ook schildert, dit een cadeau is die je niet mag verwachten. Gelukkig is een zakje zout ook hier niet de oplossing 😉

“Je kunt met andere woorden net even iets onbezorgder vijveren”

Een overkapping is dat wel. Het zorgt er niet voor dat je bet hele jaar door zijderupsen kunt voeren, maar het haalt wel de angel uit het voor- en najaar. Je kunt gewoon net even langer doorvoeren en je kunt net weer iets eerder weer beginnen ook. De wind wordt als afkoelende factor geblokkeerd en de temperatuurwerking van de zon wordt versterkt. Je kunt met andere woorden net even iets onbezorgder vijveren.

Handig zo’n buurman is dan de gedachte. Tom zet eigenlijk het bedrijf van zijn vader voort dat ooit begonnen is met Volièrebouw. De naam waaronder zij dit vlaggenschip voerden was ‘Eurokooi’, hetgeen al tot mening scherts heeft geleid. Koi gekweekt in Europa kweken zij echter niet, wel verraad het de herkomst van hun ambacht. En dat een goede buur zich beter bewijst dan een verre vriend, blijkt wel als we na dit weekend vijveroverkappingen.nl mogen verwelkomen als sponsor op KoiQuestion.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.