IMG_0168Op de HKS waren niet alleen de meest mooi Koi te vinden maar ook de meest mooie Bonsai. Ik heb het dan over groothandel Lodder Bonsai, die daar zeer nadrukkelijk aanwezig was! Nadrukkelijk in positieve vorm uiteraard, anders zou KQ er geen aandacht aan geven. De kwaliteit was al te zien bij het grote terrein wat Lodder innam met een mooie Japanse poort!

IMG_0091

Wat een prachtig aangelegde bonsaituin.

De omliggende tuin alleen al was een lust voor het ook, voor de thuisblijvers heb ik enkele foto’s gemaakt om een impressie te geven. De foto hieronder laat het middensegment zien welke ongeveer vanaf € 100.—begon, en ook hier werkelijk schitterende bomen.

IMG_0111

Een indrukwekkend rijtje “middensegment”

Bovendien van iedere medewerker een eerlijk advies over de boom, want niet iedere boom is een boom voor starters. Zo is een Azalea een iets makkelijker boom dan de meeste Conifeerachtigen. In het interview ben ik in gesprek met Danny, werkzaam bij Lodder Bonsai en Koiliefhebber èn een Bonsailiefhebber. Een gepassioneerd liefhebber dus van beide werelden.

Uiteraard heb je ook wel in de gaten dat deze prachtige bomen een waarde vertegenwoordigen waar je een prachtige Nisai Koi van wedstrijd kwaliteit voor kunt aanschaffen. Daarom stonden er ook goedkopere Bonsai en ook echte instappers vanaf ongeveer € 10.—. Geniet hieronder van nog wat foto’s van de kunstig gevormde bomen.

IMG_0112

Prachtig toch!

 IMG_0169

 IMG_0174

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App