1KSWestland2In alle drukte rond de berichtgeving over de voorbije Holland Koi Show zouden we bijna vergeten dat er komend weekend nóg een Koi Show op de Nederlandse agenda staat. Een keur aan sponsoren en enthousiaste vrijwilligers is druk bezig met de opbouwwerkzaamheden voor de tweede editie van de Koi Show Westland, de Koi Show die op 1 september plaats zal vinden aan de Burgerweg in Maasland.

het delen van kennis en het bieden van informatie aan de vele hobbyisten die de regio rijk is

De organisatie bestaat uit Theo en Patricia, Jolanda, Jan, Henk, Ibo en Annie en Ewit. Een gezelschap dat vorig jaar besloot om “gewoon met een paar vrienden wat Koi in vats te plaatsen en te discussiëren over elkaars vissen”. Dit idee werd opgepikt door andere hobbyisten en al snel was de eerste editie een feit. Kleinschalig met kleine vats en slechts 4 tenten kon je echt van een hobby Show spreken.

1KSWestland

Tussen de kassen verschijnt deze week een Show-terrein

Kleinschalig met kleine vats en slechts 4 tenten kon je echt van een hobby Show spreken.

Voor de komende editie wordt wel iets groter gedacht maar, aangezien het een ééndaags evenement is en het vooral ook leuk moet blijven, wordt de show toch kleinschalig gehouden. Er staan 8 tenten en 3 kramen bezet door dealers, verenigingen en natuurlijk de organisatie. Verder zijn er 24 vats die zo goed mogelijk bezet zullen worden met vissen die vooral van hobbyisten afkomstig zullen zijn. Om de Koi van de verschillende eigenaren te beschermen worden er tussen de vats spatschermen geplaatst. Deze materialen zijn overigens allemaal beschikbaar gesteld door sponsoren en hobbyisten. Ook prijzen voor een te houden tombola en de T-Shirts voor de organisatie zijn op die manier beschikbaar gemaakt. De Koihobby leeft in het Westland en dát was precies waar het om te doen was volgens Ewit.

1KSWestlandsponsors

Een terecht woord van dank aan de sponsors.

Er was in het Westland veel onwetendheid over de in de regio aanwezig Koidealers. Het grote doel achter deze show is naast het genieten van mooie Koi vooral ook het delen van kennis en het bieden van informatie aan de vele hobbyisten die de regio rijk is. Zeker de moeite waard om te bezoeken dus!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

3 reacties

  1. Jeroen Van Gaalen on

    Ik ben benieuwd of daar ook een prijswinnaar in schuilt Bram. Veel succes en plezier!

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App