1KQOnTOPDe 21e editie van de Holland Koi Show ligt alweer achter ons, een editie die qua competitie werd gekenmerkt door de comeback van een Isa Kohaku naar Grand Champion niveau, maar dat naast competitie centraal staat voor de viering van vriendschappen die gevormd zijn door de door ons zo geliefde vis.

Ik had het zelf niet mooier kunnen bedenken

Een feest dat is het en een feestje bouw je niet alleen, dat doe je samen. Als bedrijf met je collega`s, als vrijwilligers onderling of als onderdeel van het KoiQuestion team. Samen probeer je er wat moois van te maken. Om dit te bereiken komen mensen uit verschillende regionen, met verschillende achtergronden, leeftijden en persoonlijkheden samen. Wat dan ontstaat is een uniek tafereel van mensen die hun eigen rol vinden binnen de organisatie van een show, als vrijwilliger op het binnenterrein of met de watertestsets op zak.

1Patrick

Razende reporter Patrick O-G

Wat dan ontstaat is een uniek tafereel van mensen die hun eigen rol vinden binnen de organisatie

Naast dat er serieus wordt omgegaan met de vissen, is er ook altijd gelegenheid om gezellig te keuvelen over Koi, of om op het scherpst van de snede discussies te voeren over allerhande middelen om het water leefbaar te houden voor onze gevinde vrienden. Iedereen beleeft de hobby thuis op een eigen manier en dat is juist wat de hobby zo interessant maakt, namelijk subjectiviteit. Niemand heeft eenzelfde systeem en niemand vijvert op precies dezelfde wijze. Klaarblijkelijk heeft juist diversiteit een positieve invloed binnen de Koi gemeenschap. Dit ervaar ik niet alleen op de Holland Koishow, maar ook met name als vrijwilliger bij de Euregio Koishow en als onderdeel van het KoiQuestion team.

1teamKQ

Ontspanning en gezelligheid bij team KQ

Ik ben benieuwd wat we als samenleving zouden kunnen bereiken als we deze factor nu eens zouden toepassen op onze alledaagse maatschappij. Diversiteit als katalysator voor positiviteit, in plaats van voor geschillen. Zo ervaar ik het zeker binnen KoiQuestion en ben blij te zeggen dat ik me op m`n plek voel. Team bedankt voor het gezellige weekend. Als we zaken allemaal hetzelfde zouden benaderen, dan werd het maar een saaie boel en zou ik persoonlijk al snel m`n watertestset aan de wilgen hangen.

Een oud collega van mij vertelde me eens dat we binnen een klein bedrijf juist verschillende typetjes moeten hebben om goed te kunnen functioneren. Met als metafoor; ‘De kleuren maken het schilderij’. Ik had het zelf niet mooier kunnen bedenken.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

6 reacties

  1. Hey Patrick,

    Bedankt voor deze lovende woorden aan ons! Ik mag dit volgens mij wel zeggen namens het hele team.

    Ik vond het dan ook zeer fijn om er bij te zijn, en vond het ook leuk dat jij er bij was.

  2. Awesome words Patrick,

    Bedankt voor jouw inzet. als diversiteit de kleuren zijn die het schilderij maken dan zijn openheid, eerlijkheid en ook integriteit de kwasten en het penseel.

    Bedankt voor de inbreng van deze eigenschappen Patrick en dat geldt voor ieder ander teamlid!