broekbekeDeze zomervakantie hadden mijn twaalfjarige zoon Michiel en ik ons voorgenomen om iets anders te gaan doen op gebied van vissen namelijk vissen op steur en meerval. Om toch in Nederland te blijven ben ik eens gaan zoeken op internet. Al doende kwam ik bij de “Broekbeke“ – in Geesteren terecht. Broekbeke is de naam van een prachtig park met een 5 – tal visvijvers met een gezellig paviljoen.

Onze dag kon nu al niet meer kapot door deze prachtige vissen

Op 12 augustus was het eindelijk zo ver . Wekker gezet op 6 uur en rijden maar. Wij kwamen om 08.00 uur aan en werden hartelijk ontvangen door een medewerker die ons ook alle uitleg gaf. Er werd direct voor twee complete werphengels, aas en voer gezorgd. Tevens kregen we een groot schepnet en een ruime onthaakmat mee. Gebruik hiervan is immers verplicht. Natuurlijk hadden wij zelf ook nog wat benodigde materialen meegenomen, want je weet maar nooit. Zelf had ik op internet nog gezocht wat het beste aas is en wat de beste vangmethodes waren, een klein beetje kennis kan immers toch geen kwaad.

Met volle moed gingen we naar vijver 5, de “Catch en Release“ vijver . Mijn eerste indruk over deze vijver was prima, zag er verzorgd uit, géén rommel aan de waterkant en géén begroeiing in het water, dus echt schoon en goed onderhouden. Hier wilden we karpers , steuren en meervallen van 2 tot 33 kg vangen, die je direct kunt wegen met de unsters rond de vijver.

europeese  meerval harry (Small)

Harry Marskamp met een Europese Meerval

Na zo’n 8 minuten kreeg Michiel al zijn eerste aanbeet, maar de vis ontsnapte. Snel hierna wist ik al een Russische steur te vangen, echt wat een krachtpatser was deze vis. Kort hierna volgde een Europese meerval, ook een sensatie. Onze dag kon nu al niet meer kapot door deze prachtige vissen. In de eerste twee uur hadden we zo’n 8 steuren en twee meervallen gevangen. Maar het was Michiel die een gigantische vis aansloeg, na de lange dril kwam er een mooie Beluga steur naar boven. Wat was dat een strijd tussen mijn zoon ( 12 jaar ) en die Beluga steur, ongelofelijk . En wat hadden we een publiek! We hebben de 15 kilo zware Beluga steur gefotografeerd snel weer terug gezet. Michiel stond helemaal te shaken.

michiel beluga (Small)

Michiel laat trots de Beluga zien

Gedurende de uren die volgden hebben we de vangsten uitgebreid. Tegen 17.00 uur was helaas onze vistijd voorbij maar we hadden zo de smaak te pakken dat we er toch nog 2 uurtjes aan vast knoopten. Op de folder van de Broekbeke staat te lezen: Ga de strijd aan en beleef deze uitdaging… Dat hebben we gedaan en het eindresultaat mocht er zijn: 6 meervallen, 1 mooie spiegelkarper en 48 steuren.

een klein beetje kennis kan immers toch geen kwaad

Na alles ingepakt te hebben, zijn we even wat gaan eten en drinken in het gezellige paviljoen. Het eerste wat mijn zoon na afloop tegen mij zei was “kunnen we morgen weer gaan? Dit was echt een dag om nooit meer te vergeten. Zeker is dan ook dat wij binnenkort weer terug komen bij de Broekbeke in Geesteren. Ik ben in mijn leven bij heel wat visvijvers geweest, maar zoals de Broekbeke ben ik nog niet tegen gekomen. Ik ben ben er ook van overtuigd dat de Broekbeke bij de absolute top van de Nederlandse visvijvers behoort.

russische steur michiel (Small)

Michiel Marskamp met een Russische Steur

Met vriendelijke vis-groet

Harry Marskamp

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. koitje harry alias harry marskamp on

    Nog geen week later, weer naar de Broekbeke geweest, nu ons vorige record van 55 stuks verbeterd. ( 60 steuren en 3 meervallen ) .
    De Broekbeke is en blijft een topper, hier zou elke visser een keer geweest moeten zijn.

    Met vr. koi groetjes van Harry Marskamp alias Koitje Harry

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App