Ranchu en Ryukin

Ranchu en Ryukin

Afgelopen weekend waren de deuren van de Kasteeltuinen in Arcen voor de 21ste Holland Koi Show geopend. Vanwege de aanwezigheid van een eigen stand ben ik helaas weinig aanwezig geweest in de stand van KoiQuestion, om dezelfde reden heb ik weinig meegekregen van alle spannende dingen die buiten gebeurden. Daarentegen heb ik alles meegekregen in de tent van de Holland Aquarium Show. De aquarium tent was dit jaar voor de 5e keer onderdeel van de Holland Koi Show en het stond er weer vol met stands met prachtige vissen.

Oranda

Oranda

Dit jaar vond er weer een Betta show plaats welke werd georganiseerd door Bettas4all welke een internationaal forum is voor Betta houders en kwekers. Ieder jaar zetten ze er weer een indrukwekkende stellage neer met vele schitterende schoonheden aan Betta’s. Aan het andere eind van de tent werd er een wedstrijd gehouden onder de garnalen kwekers. De organisatoren hiervan was een team van het Garnalen en Kreeften Forum. Vele bezoekers heb ik dingen horen zeggen als: “Wat moet je met die garnalen?” of “Kun je ze ook eten?”. Maar er waren ook veel mensen die de pracht van deze wonderlijke beestjes erg waardeerden.

Indoor-pond en op de achtergrond de Betta-stellingen

Indoor-pond en op de achtergrond de Betta-stellingen

Natuurlijk konden de kweekvarianten van de goudvis ook niet ontbreken. Dit jaar werd er grootser uitgepakt, er was een grote ondiepe indoor-pond gecreëerd welke was aangekleed met vijverplanten. In deze vijver zwom een leuke school Wakin. De Wakin is een winterharde goudvis die ook in de wat kleinere en ondiepere vijvers goed tot hun recht komen. De dubbele staart en een iets stevigere body maakt het een schitterende vis om van bovenaf te bekijken. Naast deze showvijver vond de Fancy Goldfish Exhibition plaats. Hier werden HQ goudvissen in verschillende maten en soorten tentoongesteld.

De Goldfish Exhibition trok veel aandacht met de vele verschillende type goudvissen.

De Goldfish Exhibition trok veel aandacht met de vele verschillende type goudvissen.

Bij iedere vis was een infobordje bevestigd met daarop informatie over die bepaalde kweekvariant. De tentoongestelde vissen waren onder andere Bubble-eye, Ryukin, Ranchu, Oranda, Pearlscale en Pompon. Het was weer een heftig weekend welke veel energie heeft gekost, maar het was het zeker waard. Wederom een succesvolle Holland Koi Show met een net zo succesvolle Holland Aquarium Show. Bij deze wil ik alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet!

Over Anton Font Freide

Anton is liefhebber van die andere Cyprinus - de goudvis - en runt een gelijksoortige kennissite genaamd www.GoldfishScience.nl. Hij was al eens in China op zoek naar dit zwemmend goud; voorts is hij in het dagelijks leven docent natuurkunde en schroomt kennisdeling dus niet.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App