999843_692198940809447_945684668_n De Junior Tategoi Award is een prijs voor Koi die in de ogen van de jury nog een grote toekomst voor zich heeft, of in ieder geval nog een stuk beter zal worden naarmate deze ouder wordt. Dit jaar was het Dennis de Vries die met een Showa deze prachtige award in de wacht mocht slepen. En niet zomaar een Showa; toevallig was het een Dainichi Showa die onderdeel uitmaakt van de KoiQuestion Grow-out!

Tsja, wie had het ooit verwacht? Een Major Award – en niet zomaar eentje – op de Holland Koi Show. Dennis zelf ook niet denk ik. Het mooie van deze prijswinnaar is dat we deze al sinds februari dit jaar op de radar hebben. Na de selectie in februari en een quarantaineperiode kwam er de verlotingsdag op 19 mei bij Koicenter Tiel. Tegelijkertijd werd de top 5 van de selectie van de 29 vissen bekend gemaakt. Dennis was al gelukkig met het feit dat ie Showa #24 had getrokken, maar waarschijnlijk nog veel gelukkiger toen ie hoorde dat deze Junior Tategoi tot de top 5 van Shigeru Mano van Dainichi behoorde.

555508_549699265069760_2063661243_n

Dennis de Vries

Kijk eens naar onderstaande 3 foto’s. Gemaakt op respectievelijk 6 februari, 19 mei en 18 augustus. Hoe mooier wil je het hebben ­čÖé Ondanks dat het contrast op de laatste foto iets te hard is opgeschroeft, is het rood gelukkig nog steeds oranje-achtig en de witte huid nog mooi dik en meer creme-kleurig. Het Sumi is nog steeds aan het ontwikkelen en lijkt sinds zijn verblijf in NL weinig te zijn veranderd.

5583_383960008391715_486774210_n

junior tategoi

Junior Tategoi (foto gemaakt op 19-8-2013)

Het is natuurlijk hele mooie publiciteit voor de vis en de KoiQuestion Grow-out an sich (en natuurlijk een beetje voor mijn ego, daar ik de vis heb uitgezocht), maar het allerbelangrijkste is dat deze award bevestigt wat we met KoiQuestion altijd als doel hebben gehad met dit initiatief: het leren herkennen van potentie en kwaliteit bij jonge Koi. In mijn ogen is dit het allermoeilijkste aspect van het koihouden. Heb geduld, zie het Sumi (in het geval van een Showa) langzaamaan ontwikkelen, de body breder en langer worden, zodat het allemaal vissen worden die mooi in verhouding zullen zijn.

Maar goed, Dennis: Van harte gefeliciteerd met deze Junior Tategoi Award, het is je ten zeerste gegund!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Jeroen Van Gaalen on

    Dit is zeker een bevestiging van de kwaliteit van deze Showa. Ik ben benieuwd of we in het volgende seizoen vaker vissen uit deze groep zullen terugzien op de Koishows.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App