Het zit er weer op. De Holland Koi Show is al weer voorbij. Het was een fantastische en gezellige show en ook het weer, we zijn tenslotte Hollanders, zat mee. Nu, een kort nachtje en een dag weer normaal werken later, heb ik de foto’s kunnen bekijken en schrijf ik dit fotoverslag vanuit mijn beleving van de show. Gewoon voor jullie om na te genieten of, voor diegenen die er niet konden zijn, te kijken naar hoe het was.
 
De vrijdag begon voor mij in onze stand, waarin we hobbyisten uitleg gaven over KoiQuestion en mee lieten doen met de quiz. Hier en daar hielpen we een handje bij het vinden van de juiste antwoorden. Ons motto is tenslotte ‘sharing knowledge’ en niets is leuker een beginnende hobbyist te voorzien van kennis.

Zo kom je op de show altijd wel weer bijzondere dingen tegen.

Het is erg leuk om in de stand te staan, maar daarnaast wilde ik natuurlijk ook alles van de show zien. Dus op de vrijdag ben ik gewapend met camera over de show gestruind, op zoek naar leuke fotomomenten, nieuwe producten en natuurlijk (bij)kletsen met bekenden. In onderstaande foto een paar kiekjes genomen op de vrijdag.
Het was ook leuk om stiekem wat foto’s te maken van de overige teamleden die druk ‘aan het werk’ waren. In onderstaande fotocollage zie je het publiek bij de workshop die Bram verzorgde over kwaliteitsherkenning bij jonge Kohaku, Engel die een interview hield over Bonsai en Remy, stiekem vanuit de bosjes gefotografeerd, die de workshop van Bram filmde.
Zo kom je op de show altijd wel weer bijzondere dingen tegen. Er was een gigantische trol. Helaas was zijn pols te groot voor het KoiQuestion armbandje, anders had hij er zeker een gekregen ;-). Grappig ook een bordje bij de beeldjes van een standhouder waarop, naast de kinderen, ook de ouders en grootouders werden verzocht niet te kijken met hun handen.

Ons motto is tenslotte ‘sharing knowledge’

Ook ‘Ride for the Roses’, een fietstocht in de strijd tegen kanker, was aanwezig met een stand op de Koishow. Dit leek een wat vreemde eend in de bijt, maar de tocht die dit jaar start in Ede heeft een pauze moment in de Kasteeltuinen te Arcen en de show was natuurlijk een mooie gelegenheid om het onder de aandacht te brengen.
Op zaterdag kon ik niet aanwezig zijn bij de show, vanwege andere belangrijkere zaken (ja, die zijn er toch nog…). Toch merk je dat twee dagen op de show dan eigenlijk te kort zijn om alles te kunnen doen wat je had willen doen. Zo heb ik niet eens alle Koi die meededen aan de show goed kunnen bekijken.
Op de zondag zijn we namelijk begonnen met filmen van de Major Awards. Omdat de dag in de regen begon moest ik eerst even optreden als assistent van Remy, die de Koi aan het filmen was, en een paraplu boven de camera houden. De rest van de dag besteedde ik aan het bekijken van noviteiten (daar zal ik binnenkort over schrijven) en heb ik zowaar mijn eerste interview voor KoiQuestion gehouden. Dit laatste was met de winnaar van de Grand Champion en het resultaat zal binnenkort op de site te zien zijn.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App