DSC_0145 - Version 3 De Major Awards zijn de belangrijkste prijswinnaars van een Koi show. Tijdens de 21e editie van de Holland Koi Show zijn er 10 Major Awards vergeven, welke aangevuld zijn met 3 Special Variety Awards. Deze editie stond de Hi/Ki en Kin Hi/Ki Utsuri in de schijnwerpers en onderaan de fotoserie zie je de drie beste van deze variëteit aanwezig op de show.

De vier grootste Major Awards zag je al eerder langskomen in aparte blogs. KoiFarm ND, Kokugyo Koi ’t Viske en Danny’s Koi Café waren het die er met de hoogste eer vandoor mochten gaan. Maar vergeet de andere Major Awards niet, voor de kleinere lengteklassen wordt de concurrentie namelijk alleen maar groter én des te moeilijker is het om in deze sizes een bokaal te winnen. De Isa Sanke van Floor’s Koi Shop is namelijk echt een plaatje en weinigen hadden verwacht dat deze niet al te grote Sanke de Mature Champion zou winnen (best in Size 6 en 7). En wat te denken van de Adult Champion (best in size 3, 4 en 5)? Deze Size 3 Kohaku won van zijn concurrenten tot 59 cm! Ook voor de KoiQuestion Grow-out was er een opsteker. Deelnemer Dennis de Vries van Jade-Koi nam deel met zijn Dainichi Showa en won zowaar de Junior Tategoi award. Een award die aangeeft dat de vis nog een mooie toekomst voor zich heeft. Geniet van de mooiste Koi die dit jaar op de Holland Koi Show aanwezig waren!

gc

Grand Champion – KoiFarm ND (gekweekt door Isa Koi Farm)

Screen Shot 2013-05-11 at 7.08.46 PM

Supreme Champion – Jean Hoorne (geleverd door Danny’s Koi Café en gekweekt door Sakai Fish Farm)

gc b

Grand Champion B – Johny Lievens (geleverd door Kokugyo Koi ’t Viske en gekweekt door Ogata)

Jumbo champ ndkoifarm niet klaar

Jumbo Champion (100 cm) – KoiFarm ND (gekweekt door Marudo Koi Farm) Fotografie: René Gerritzen

 

mture

Mature Champion – Floor’s Koi Shop (gekweekt door Isa Koi Farm)

goromo

Senior Tategoi – Interkoi Arendonk

junior tategoi

Junior Tategoi – Dennis de Vries (gekweekt door Dainichi Koi Farm; de Koi maakt onderdeel uit van de KoiQuestion Grow-out en is door Bram Rohaan geselecteerd)

dult

Adult Champion

baby champion

Baby Champion

most uniue

Most UniqueYoshikigoi (gekweekt door Jos Aben uit een kruissing tussen een Budo Goromo en Ginrin Ochiba Shigure)

special variety

Special Variety #1

special variety 2

Special Variety #2

special variety 3

Special Variety #3

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

 1. Wiechert fuit on

  Hoi Bram,

  Ik had het er zondag nog met je over of de foto’s nog gelukt waren.
  Maar dat is inderdaad gelukt mooie foto’s hoor.
  En ook toch wel mooi dat de showa van Isa in de prijzen is gevallen .

  Gr Wiechert

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App