IMG_1263Wat ruim een half jaar geleden weer begon als een mooi project kwam tijdens de afgelopen Holland Koi Show te Arcen tot een climax. Het einde van de growout competitie van de KikaKataCup ging gepaard met een heuse jurering en een officiële prijsuitreiking op het grote podium. En dat was lang niet alles dat de actie, voor de tweede keer op rij, tot een groot succes maakte.

Die saamhorigheid voor het goede doel is misschien wel het grootste succes van allemaal

De “Kika-stand” bleek op deze editie van de HKS weer een echte trekpleister. Overgebleven Matsunosuke-Sanke werden op alledrie de showdagen geveild. Zelfs één van de drie winnaars werd beschikbaar gesteld voor de veiling.

IMG_0103

“Daar zijn de doelen Jeroen!”

In de stand zelf was een schiettent ingericht waar met laser een kaart met 15 doelen moest worden beslecht en dat dan zo snel mogelijk. Op de zondag bleek dat er ook nog eens van diverse bedrijven producten gedoneerd werden om geveild te worden voor het goede doel. Die saamhorigheid voor het goede doel is misschien wel het grootste succes van allemaal.

DSC_0840

De veiling werd goed bezocht

Maar natuurlijk ging het toch ook weer om het competitieve van de growout. Welke hobbyist zou zijn / haar Sanke het beste hebben laten ontwikkelen sinds de verloting op 13 april van dit jaar? In de week voorafgaand aan de HKS werd de uitslag al langzaam gepubliceerd in de Facebook groep. Er was daardoor al bekend dat Eric Wessels, Stefan Swinkels en Marcel Berghmans samen het podium zouden betreden. De volgorde waarin dat zou gebeuren moest nog worden vastgesteld. Gelukkig bleken enkele juryleden bereid om de volgorde vast te stellen aan de hand van de foto’s van de vissen.

IMG_1260

Een internationale jury beoordeeld de foto’s van de winnende vissen

1170959_568528233214333_1163529293_n

Deze Sanke werd als beste aangemerkt. (foto Marcel Berghmans)

Maar natuurlijk ging het toch ook weer om het competitieve van de growout

Er werd gekeken naar hoe de Top-3 er op het moment van de foto uitzag. Vanaf de foto’s moest men dus inschatten hoe het gesteld was met de huidkwaliteit en de body. Die twee criteria zorgden uiteindelijk voor de verdeling van de podiumplaatsen. De Sanke die met de derde prijs aan de haal ging (en later nog de veiling in zou gaan), was de Sanke van Eric Wessels. De tweede prijs ging naar Stefan Swinkels en de hoogste eer was voor Marcel Berghmans weggelegd. De jury sprak daarbij echter wel de verwachting uit dat de Sanke van Stefan voor de toekomst de beste papieren zou hebben. Al met al een mooi resultaat voor alle drie én natuurlijk weer een fantastische dag voor Kika.

DSC_0850

Derde plaats: Eric Wessels

DSC_0855

Tweede plaats: Stefan Swinkels

DSC_0856

Eerste plaats: Marcel Berghmans

DSC_0858

Sponsor, winnaars en organisatie op het podium. Weer een geslaagde actie.

 

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App