DSC_0553 - Version 2Je moet wel een heel bijzondere kijk op het leven hebben om van het kweken van Koi buiten het land van de Rijzende Zon je beroep te maken. Een beroep? Een vak kun je beter zeggen want met Jos Aben heeft ons land toch echt een bijzondere vakman in haar midden. In ieder geval bijzonder genoeg om voor het derde jaar op rij de prijs van de Most Unique Koi op de Holland Koi Show mee naar Polen te nemen. Hoe “Unique” kun je zijn?

De Ginrin Goromo Ochiba zou naar Arcen komen

Bram, Engel en Bardo hadden het natuurlijk al aan zien komen toen zij laatst op bezoek waren bij de Yoshikigoi Farm in Polen. Een vis die gekweekt is met een niet alledaags ouderkoppel en dan met die kwaliteit… Dat kon wel eens een kandidaat zijn voor deze prestigieuze titel. Tenminste, als ie zou worden ingezet.

DSC_0552

Ginrin Goromo Ochiba, very unique

Afgelopen week plaatste Jos op zijn Facebook pagina al het verlossende woord. De Ginrin Goromo Ochiba zou naar Arcen komen en inderdaad, daar lag de Most Unique award weer op Jos te wachten.

is dit het begin van weer een nieuwe variëteit uit de hoge hoed van Jos? Is dit een toevalstreffer met een Major Award als resultaat? Vaststaat dat het een heel bijzondere Koi is die terecht met deze eer is gaan strijken.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.