Vorig jaar wist hij de Kohaku Vertigo van Harry van der Hout na een tweestrijd op de European Shinkokai toch af te troeven op de Holland Koi Show. Dit jaar liet de Sanke gekweekt door Sakai Fish Farm de troon aan zich voorbijgaan door dezelfde Vertigo, maar op dit toneel ontbreekt het aan die beruchte Kohaku. De prijs was daarmee geen feit…

“deze Sanke is  sedert de Interkoi van vorig jaar de meest bekroonde vis in Europa”

want er was een andere Kohaku van allure, de Grand Champion van ND Koi Farm en de Sanke moet het wederom stellen met een eerbare tweede plaats. Wel moet opgemerkt worden dat deze Sanke sedert de Interkoi van vorig jaar de meest bekroonde vis in Europa is en uiterst de moeite waard om je aan te vergapen. De reden waarom ze naast de titel grijpt zal niet zozeer in termen van huidkwaliteit liggen, maar wel in body. daar waar ik haar reeds meermaals omschreef als ‘beul’ en ‘hulk’, moet ze het momenteel stellen met een pondje minder. Gefeliciteerd Jean!

SFF Sanke

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App