Ons team van KoiQuestion zoemt tussen de Koi, de hobbyisten en de handelaren door op zoek naar noviteiten, interessante visies of gewoon een leuk plaatje om te schieten. De workshop van Bram – mede mogelijk gemaakt door Kietakoi – vind een enorme belangstelling, want wie wil nu niet iets leren over kwaliteitsherkenning bij jonge Koi. Er zijn traditiegetrouw veel bekende gezichten op de vrijdag en dat betekent leuke gesprekken.

De Holland Koi Show 2013 is los en de hobbyisten daarmee ook losgeslagen. Meteen is er veel volk op de been en de maagdelijke grasvelden worden al vlug bestegen door schoenen, slippers en alle andere vrouwelijke verschijningsvormen van schoeisel. Het is droog en de zon schijnt. Het is nog niet heet, maar al wel lekker warm.

Engel en Jeroen raakten bij de stand van Profidrum in gesprek over de introductie van een mini-trommelfilter die rond de Euro 1800,- moet gaan kosten en goed is voor 15 tot 18 kuub per uur. Als we het dan toch over mini hebben; de Bonsaishow ziet er echt weer puik uit. Overigens moet je in het bijzijn van de hartstochtelijke handelaar niet spreken van een boompje, want deze krijg je niet mee als je niet weet hoe je er voor moet zorgen.

Voor onze Quiz hebben we dit jaar een heuse iPad standaard. Over noviteiten gesproken ­čśë Hierop kan men meteen de quiz digitaal inzien en meedoen en dat gaat best goed. Ik had verwacht dat men er een beetje vreemd tegenaan zou kijken of niet zou begrijpen, maar tegenwoordig kan iedereen wel met zo een display overweg en het is een leuke manier om digitale interactie te plegen.

De dag dendert voort, we verwachten de grootste drukte op de traditioneel rustigste dag, zo meteen tegemoet te treden gepaard met een heerlijke zon en veel teamspirit want ook Antoine – onze Franse correspondent is zojuist gearriveerd en apetrots wil hij natuurlijk de vissersverhalen van zijn recente werkvakantie in Japan uit de doeken doen. Sorry lezer, maar ik moet mijn aandacht verdelen tussen de losgeslagen hobbyisten. Kom je nog bij ons langs?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App