Poster_2013_450 Na een zigzag reis door Nederland om het arbeidersdeel van team KoiQuestion bijeen te sprokkelen, wordt koers gezet op het pittoreske Arcen. Zullen ze ons nog kennen en hebben zo ons gemist aldaar. Een antwoord laat niet op zich wachten als onze hoofdredacteur het showterrein betreed op zijn machtige ronkende Kawasaki Vulcan motor.

Omdat ons aller Bram nog even een tripje naar Noorwegen heeft gemaakt zal hij morgen aansluiten met de rest van het team. We zijn er weer klaar voor om verslaggeving te voeren. We zijn zelfs al begonnen, want het was ongewoon druk al op het showterrein. Als je de parkeerplaats op reed zou je zweren dat de show begonnen was. Met andere woorden het was er al behoorlijk gezellig. Daartoe vinden we dan ook wel de juiste mensen, zoals zij ons weten te vinden.

Er volgt een weerzien met Paul Ashton, hij werkt voor Koi Bito, maar is ook een Japanse vrouw getrouwd alwaar hij dus tevens woont. Hij voorziet ons af en toe wat van wat extra info voor onze verslaggeving vanuit het land van de rijzende zon. Nog interessanter wordt deze herontmoeting als hij Janine en mij introduceert aan een vriendelijke man uit Taiwan. Het bedrijf waarvoor hij werkt – GeneReach Biotechnology Corporation- heeft een handzame en dus draagbare PCR test ontwikkelt die in anderhalf uur kan determineren of je wel of niet met KHV of het Spring Viramea virus te maken hebt. Hierover later absoluut meer…

Ook zijn we nog even in de stand van AEM products. De Down Under namelijk – een trommelfilter die gravity kan worden opgesteld en dus ok Airlift gestuurd kan worden heeft namelijk wel mijn aandacht. Hun beursaanbieding is overigens wel opmerkelijk in die zin dat ze een trommelfilter, bewegend bed en tricklefilter ineen aanbieden. Ook hier zullen we dit weekend eens kritisch bekijken.

De vissn werden ook ingezet en het benchen is altijd een drukte van belang; wat vind het benchingteam van mijn vissen, in welke lengte en varieteitsklasse worden ze geplaatst en wat is dus de concurrentie?

Om de vissen te behoeden van beschadigingen en het springen te beperken alvorens er een jury een oog op heeft laten werpen wordt in principe steeds al snel netten over de vaten geplaatst. Wel vangen we een glimp op van de Sanke van Jean Hoorne en een interessante nieuweling; een Kohaku die luistert naar de naam Kirena en eigendom is van Makoi.

Als ik dit typ hebben we net genoten van een maaltijd in de ‘binnenstad’ van Arcen. Ja, ze kennen ons nog en wedden dat ze ons gemist hebben bij de legendarische ijssalon? Tot morgen hobbyisten. Tot op de Holland Koi Show 2013.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App