1leliephotoHet is alweer bijna een jaar geleden dat ik een stukje schreef over het verwijderen van de waterlelie uit mijn vijver. Het was 1 oktober 2012 om precies te zijn en ik schreef over het feit dat ik enkele stronken van mijn lelie in een natuurvijver in Oss had geplaatst. Een en ander nog in keurig overleg met de dienstdoende afdeling van de Gemeente Oss.

Daar heb ik dan mooi een steentje aan bijgedragen toen ik nog wel Koi-hobbyist was.

Aangezien ik mijn vijver heb opgeruimd zit ik nu niet meer anderhalf uur per dag bij de vijver om draadalg weg te halen. Ook de verplichte spoel en verversacties hoef ik niet meer uit te voeren en dat geeft me dus wat meer tijd voor andere leuke dingen in het leven. Een flinke wandeling met de honden in het mooie zomerweer bijvoorbeeld. En laat ik nou op die ronde langs de vijver komen waar ik de leliestronken (ik geloof een stuk of 6) geplaatst had…

2leliephoto

Tussen waterpest en ander planten zijn twee leliestronken aangeslagen

Na de lange en vrij strenge winter had ik eigenlijk de hoop opgegeven maar toch, twee van de geplaatste stronken zijn wel degelijk aangeslagen. Op een plek waar vorig kaar nog niets groeide zijn nu twee mooie maar nog kleine lelies opgekomen. In een grote stadsvijver als de Osse zal dit in de komende jaren een waar sieraad worden. Daar heb ik dan mooi een steentje aan bijgedragen toen ik nog wel Koi-hobbyist was.

3leliephoto

De twee jonge lelies

4leliephoto

Zal nog wel even duren voor dit helemaal bedekt is

5leliephoto

Deze lelie is al wat ouder.

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App