Future_Koi_Tattoo_by_PenthesileiaRavynEen tatoeage die siert op je lichaam is voor eeuwig, dus zal je voor het zetten van dit soort kunst wel eerst goed nadenken over door wie je het laat zetten, wat wil je en waar op je lichaam wil je het? Maar vooral niet te vergeten, wil je hier de rest van jouw leven mee blijven lopen?

It`s a part of your body, for life

Een mooie Sanke met een goede body en prachtig hi zal met de jaren er, wanneer je dit niet bij zal houden en tevens de zwaartekracht en ouderdom zijn intrede neemt, toch meer uit zien als een gedroogde sardien met roze accenten . Vele zeggen daarom ook dat het zonde is van je lichaam, want als je ouder bent zal het er wellicht niet meer zo mooi uit zien als toen je het liet zetten. Dat weerhoud het voor velen natuurlijk niet om het toch te doen, die zeggen juist, het hoort bij je lijf net als een moedervlek of litteken die ook nooit zal verdwijnen. It`s a part of your body, for life.

Marion

Mijn eigen bloesem

Op mijn lichaam sieren er 2 tatoeages en ik zou zeker nog een aantal willen hebben maar een Koi zal er niet komen, daar ben ik 100% over uit. Een Japanse bloesem daar in tegen prijkt wel op mijn rug en ben ik tot op de dag van vandaag nog hartstikke trots op.

Wil je jouw Koitattoo met ons delen?

Tommy Lee Jones en Charlize Theron hebben een Koi op hun lijf en zelfs de next generation Justin Bieber prijkt met een Koi op zijn nog groeiende jeugdige lijf. Wanneer je de keuze maakt om een koi op je lijf te laten tatoeëren kies je dan een willekeurig plaatje, kies je voor een Koi uit je vijver of laat je je verrassen door de tattoo artist?

 photo1

( Wat Charlize Theron heeft gedaan blijft de vraag, wanneer je deze tatoeage ziet denk je bij jezelf, waarom?)

photo2

Dit maakt toch wat meer indruk

Wat velen niet blijken te weten is dat de nishikigoi in zijn oorsprong niet uit Japan maar uit China komt. Maar nu is de Koi zonder twijfel een van de meest populaire onderwerpen voor een Japan style tattoo. Een oude Chinese legende verteld hoe de Koi die de watervallen van Dragon Gate in de Yellow River, op zwom en de watervallen wist te trotseren, vervolgens transformeerde in een krachtige draak. Mede door deze legende roemt men de Koi om zijn kracht en moed. Het brengt de drager van een Koitattoo geluk, er van uitgaande dat de persoon zich geïnspireerd voelt door het doorzettingsvermogen van de Koi  en net als de vis hogere doelen wil behalen in het leven en tevens moeilijkheden in de levensweg te bevechten en te overwinnen.

Ondanks dat ik nooit zal kiezen voor een Koitattoo op mijn eigen lichaam vind ik het wel mooi bij een ander. Op de arm van mijn vriend Tiebo Jacobs prijkt ook een Koi op zijn arm tussen de  rotsen, het water, een samoerai en een kraanvogel en ik vind het prachtig.

Wil je jouw Koitattoo met ons delen? Met het verhaal waarom je deze hebt laten zetten? Ik ben benieuwd!

Bron foto Charlize Theron: Instyle.com

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App