Wat zou jij er van vinden? Een prachtige Yamabuki Ogon verwelkomen in je vijver en ook nog eens een goed doel ondersteunen? Tijdens de Koi Show in Rijswijk leerde ik Frank en zijn ‘bloemenmeisje’ Deborah kennen, die de Koi-hobby samen belijden. De hobby is iets wat ons samenbrengt, maar daarnaast is er nog een bestaan; zo ook Frank. Hij is een hulpverlener, chauffeur op een ambulance en in dit vak zou je nergens zijn zonder je collegae van de brandweer. Een van hen is de moeder van wijlen Ruben en Julian, de twee broertjes die eerder dit jaar vermist werden en uiteindelijk om het leven bleken te zijn gebracht…

Huiselijk geweld kost in Nederland iedere dag slachtoffers. Jonge kinderen raken beschadigd voor het leven, raken het morele spoor bijster of moeten het zelfs met de dood bekopen, zoals uiteindelijk ook Ruben en Julian, de vermiste broertjes voor wie heel Nederland zich tevergeefs sterkte in talloze hoopvolle zoektochten.

“Help Stichting RuJu en maak van onmacht weer hoop”

Stichting RuJu, vernoemd naar de broertjes, is ontstaan als directe aanleiding van deze tragedie door de mensen die nooit gestopt zijn met zoeken. Stichting RuJu vormt het toonbeeld van die hoopvolle zoektocht naar de jonge slachtoffers van huiselijk geweld waarin wij samen een ondraaglijke onmacht om wisten te buigen naar hoop en kracht.

Frank is een van de oprichters van deze stichting en in de vele contactmomenten die ik met hem had in de voorbije twee maanden heeft hij zichzelf compleet weggecijferd en alles in het werk gesteld om deze stichting vorm te geven. Zijn hand uitreiken naar de hobby is dan bijna vanzelfsprekend en niet tevergeefs wanneer die hand de vingertoppen vind van een andere helpende hand. Niet alleen van KoiQuestion, maar ook Boxmeer Koi heeft geheel belangeloos, een Koi gedoneerd t.w.v € 695,- Deze schitterende female Yamabuki Ogon van de Marudo Koi Farm meet nu al 55/60 cm en zal middels bieding worden verkocht.

RuJu Yamabuki Ogon

Het aanvang bod is  € 250,-  en middels opbieding met minimaal € 10,- maakt u kans op deze super Yamabuki van Marudo. Via het emailaders info@boxmeer-koi.nl kunt u uw bod uitbrengen, graag voorzien van uw naw gegevens. Zodra de hoogte van het laatste bod gewijzigd is, welke op volgorde van binnenkomst zal worden genoteerd, past Boxmeer-Koi deze aan op hun site, dus blijf de site volgen. Deze actie loopt van 12 (Morgen!)  tot en met 31 augustus, dus wees er snel bij

“… middels opbieding van minimaal € 10,- maakt u kans op deze super Yamabuki van Marudo”

Frank Oosthoek, Koi hobbyist en mede oprichter van Stichting RuJu

Help Frank, help Stichting Ruju een officieel landelijk monument te realiseren voor deze slachtoffers. Het monument zal ons een blijvende herinnering geven aan zij die niet aan dit geweld verloren hadden mogen gaan; aan hen die nooit vergeten mogen worden. Help Stichting RuJu en maak van onmacht weer hoop.

Ook met een kleine donatie kun je al laten zien dat je geeft om het lot van de jonge slachtoffers. Stuur één simpele sms met de tekst RUBEN naar nummer 3669 of doe via de website www.stichtingruju.nl een donatie middels Ideal, bankoverschrijving of PayPal.

 

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

1 reactie