untitledIn het Belgische Boom zijn de vissers woedend op de organisatie van een dancefestival, Tommorrowland. De organisatie heeft een dag voor het festival hun hagel kanonnen uitgeprobeerd. Dit zijn kanonnen die door drukgolven dreigende onweerswolken onschadelijk kunnen maken. Wat natuurlijk voor een buitenfestijn als dit festival een uitkomst was.

De vissers beweren dat door de zware drukgolven zo`n 3,5 ton kleine karpers, paling, lauw en snoekbaars is gedood door het trillen van de bodem van de vijver. Aldus de voorzitter van de Gazet van Antwerpen.

Onderzoekers van de Vlaamse Vereniging van Hengelsport reageren als volgt: “Er is geen verband tussen de vissterfte en de hagel kanonnen aantoonbaar, deze stonden 200 meter van de betreffende vijver af en heeft geen dergelijke schade kunnen toebrengen zoals door de vissers werden genoemd”.

 media_xll_5025274

Hoe de vissterfte dan is ontstaan blijft een raadsel en de hagel kanonnen… die hebben helaas geen effect gehad. Het festival werd nog steeds getroffen door het noodweer.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App