KiKasanke47Aan alle kika fanaten. Zoals jullie weten was de sluitingsdatum voor het inzenden van de foto’s 1 augustus 2013. Een 34 tal koi zijn ingestuurd en dingen mee naar mooie prijzen die op de HKS zullen worden uitgereikt. Het nivo van de ingezonden vissen is verschillend, sommigen hebben duidelijk te lijden gehad en tonen kleurverlies, anderen daarentegen hebben een mooie kwaliteit behouden. Het beoordelen is nu op dit moment van schrijven in volle gang.

Mensen vroegen naar de exacte criteria van beoordelen. Ik zal het hier even uitleggen. Onderstaand de criteria waar op is beoordeeld en hoe zwaar deze meetellen. (de weging)
1. De lichaamsbouw…………….50%
2. De huidkwaliteit………………10%
3. Het patroon……………………20%
4. De algemene verschijning….10%
5. Evolutie & groei………………10%

438

Deze zal worden geveikd in Arcen

Bovenstaande is iets anders dan op een koishow. Daar tellen de 1e 4 criteria, waarbij de verdeling/weging 50%, 20%, 20% & 10% is.
Reden voor deze kleine wijziging is dat de huidkwaliteit erg moeilijk is in te schatten vanaf een foto en wij toch ook het aspect “evolutie & groei” wilden laten meewegen in de beoordeling. Als je de foto’s van de koi wilt zien, kun je kijken op de kikakatacup site, daar staan ze allemaal.

356

Indrukwekkende groei

m.vr.gr. de kika organisatie

4 reacties

 1. ik geloof dat alle vissen als een speer gegaan zijn,

  ben benieuwd naar de nummer 1 ,
  want ik vermoed dat het een moeilijkere beoordeling dit jaar is dan vorig jaar.

  😉

 2. Hee, dat is mijn Sanke 49. Wat leuk.

  Groei is niet extreem met 0,55 cm/wk maar gelukkig wel behoud van kwaliteit!
  Er zijn er die op/over de 40cm zitten volgens mij.

 3. nou Mark het is een erg leuke Sanke, met idd een goede bouw ,
  dus goed je best gedaan ;).
  en gezien de huidige stand van de uitslag zit je bij de eerste 6 😉

 4. Dank je Dirk, ik verwacht niet de eerste 3 te halen. De andere Sanke die overgebleven zijn zijn erg sterk. Met zeker nog betere bodies als deze….