SONY DSCDe ontwikkelingen in mijn hobbybeleving volgen elkaar nogal snel op in de afgelopen weken. Besluiten om na 13 jaar toch met de Koi vijver te stoppen, vervolgens heel snel tot verkoop van het hele visbestand komen… Ik had er gelukkig nog wel even aan gedacht om ook de twee Okawa Shiro Utsuri op de foto te zetten voordat ze naar de vijver van hun nieuwe eigenaar vertrokken. Dat ben ik immers mijn trouwe lezers wel verschuldigd!

Een kleine 4 maanden geleden begon ik met een leuk experiment waarin ik de ontwikkeling zou gaan volgen van twee tosai uit hetzelfde nest. Twee verschillend geprijsde Shiro Utsuri van de Okawa Koifarm. De ene handpicked uitgezocht door Koikichiworld, de ander via groothandel bij Daruma Koi terecht gekomen en daarmee was het prijsverschil verklaard. Maar hoe zouden deze telgen uit hetzelfde nest zich gaan ontwikkelen en zou je daar het verschil in prijs in terug gaan zien? Daar zou het experiment inzicht in moeten gaan geven.

Uiteindelijk kun je nu stellen dat het project te kort geduurd heeft om hier een definitief uitsluitsel over te geven. Het enige dat we vast kunnen stellen is hoe de vissen in de afgelopen maanden zijn ontwikkeld. Het Daruma exemplaar is in totaal 10cm gegroeid (nu 33cm)  sinds aanschaf en heeft behoorlijk wat sumi ontwikkeld. Ook in de vijver is dat doorgegaan. De KKW Shiro is in de groei wat achter gebleven en meet nu 27cm. In de vijver is het sumi van deze vis juist weg getrokken. De ontwikkeling is bij beiden dus wezenlijk verschillend te noemen. Hoe ze uiteindelijk ooit zullen worden? Misschien dat ik ze bij de nieuwe eigenaar nog eens af en toe op kan zoeken. Voor nu laat ik jullie wat foto’s zien van vlak voor de reis naar het andere adres.

SONY DSC

Duidelijke verschillen in bouw, lengte en sumi-ontwikkeling

  SONY DSC

SONY DSC

Wat een verschil met hoe ze waren.

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App