SONY DSCHaagse Koninklijke Schouwburg? Hogere KrijgsSchool? Holy Kerst Show? Het Koninklijke Schuttersfeest? Welnee! De afkorting HKS is maar voor één uitleg vatbaar. De Holland Koi Show! Op 16 augustus is het alweer zo ver. De grootste, maar vooral ook gezelligste koishow ter wereld staat weer voor de deur. Weet u nog, die hittegolf van vorig jaar? Of die verzopen show vijf jaar geleden? Van Theo van Bladel leest u alvast een lekkermaker in deze uitgave van KOI magazine. Nieuw op de komende HKS is het zogenaamde Aquascaping. Wat dit precies inhoudt, leest u in een bijdrage van Hugo Small en Mickey Paulssen.

Veel leesplezier en graag tot in Arcen.

Naast vooruitkijken naar de show, kunnen we ook terugkijken op enkele koishows die alweer verleden tijd zijn. Allereerst was daar natuurlijk de generale repetitie voor de HKS, namelijk de Mini HKS in Veendam. Een groot succes en ik kan het weten, want ik was erbij ?, maar met mij gelukkig vele enthousiaste deelnemers en toeschouwers. Daarnaast blikken we terug op de show van de Belgium Koi Society te Bokrijk en op de Euregio Koishow te Oldenzaal. Als we de koihobby als sport zien, scoorde Ad een hattrick, want hij versloeg voor u alle drie deze shows.

Terugkijken is straks ook hetgeen we moeten doen als we het over Peter Waddington’s “Matsunosuke’s mijmeringen” hebben. Helaas komt in deze uitgave een eind aan deze serie over de Japanse avonturen van Pétâh san. U zult het qua Japan deze keer moeten doen met een KoiBijbel van ondergetekende. Weliswaar niet de eerste de beste kweker want KoiBijbel 39 beschrijft deze keer Nogami.

SONY DSC

De KQ-growout heeft een centrale plaats gekregen

Kunt u zich het gevoel van een schoolreisje nog herinneren? Theo ook. Vanuit een bijna kinderlijk enthousiasme beschrijft hij het gevoel van ons KVA-ers op het jaarlijkse uitje dat dit jaar het thema in het teken stond van “rioolwater naar drinkwater”. Een uitstekend georganiseerde dag van de onlangs op de Koi University afgestudeerde regiovertegenwoordiger René Grootscholten. Wist u overigens dat we al begonnen zijn met de eerste inschrijvingen van de Koi University 2015, terwijl de 2014 editie pas in januari van start gaat? We hadden niet durven hopen dat het zo’n groot succes zou worden! Dat niets de docenten te gek is om het kennisniveau van koiminnend Nederland op te krikken, blijkt wel uit het feit dat één van hen zichzelf zelfs “opdringt” als dierenartsassistent. Het eerste deel uit deze serie van Ad vindt u verderop in dit magazine.

SONY DSC

Eén van de paradepaardjes is de zelfbouwhoek

Onze klussers hebben ook de handjes weer uit de mouwen gestoken. Deel 2 van Dutchwaters Mega Structures van Richard Beemer en de Crielzeef van Engel Kromhout staan op de rol. Verder starten we met een nieuwe GrowOut. Jeroen van Gaalen en Bram Rohaan vertellen over de hiervoor geselecteerde Dainichi Showa. Martin Kammerer wil u graag iets meegeven over koivoer en tot slot ging Ad op verkenning bij AEM.

Natuurlijk ontbreken onze vaste rubrieken, Move your Ass, VisFlits en Koilumn niet.

Veel leesplezier en graag tot in Arcen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App