Steuren zijn prachtige vijverbewoners. Met hun elegante maar ook afschrikkende verschijningen vormen ze een aangename verrassing wanneer ze – terwijl de Koi gade geslagen worden – plots onder je neus voorbij schuift. Deze vriendelijke vis kan prima samenleven met onze Koi en de steur is ook handig om je bodem enigzins schoon te houden. Door zijn continue buikglijder doet hij het stof letterlijk opwaaien zodat de bodemdrain vervolgens zijn werk kan doen.

” …en ik was niet de enige die begaan was met onze ‘pimmetje’.”

Vorige week nog was ik bij de familie Van Hezel uit Beerta, die mij naast een prachtige Koi vijver, ook hun speciale steurvijver toonden met daarin diverse varianten als de Sterlet- Albino- Diamant- en Baeri steur. Sommige steuren komen tijdens hun ronde bijna boven de waterspiegel uit, zo had ik er ook een die je bijna uit het water kon pakken en ik was niet de enige die begaan was met onze ‘pimmetje’;

Maar andersom kan het ook. In het vishuis van Heja zijn ze zelf onder het waterniveau gedoken, althans met ene camera, dat resulteerde in een prachtige shot van samenlevende steuren in het vishuis van de groothandel. Mooie beelden om te zien die mij toch weer tot de overweging brengen om aan te sturen op misschien wel een of twee steuren in de toekomst. Zeg nou zelf, de diamantsteur is toch ook een levend juweel?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App