Meten is weten, zeker gedurende de zomer, het groei seizoen en dus ook het voerseizoen is het belangrijk in de gaten te houden of er zich al dan niet toch schadelijke pieken voordoen. Het helpt je met een geruster hard genieten of adequaat ingrijpen waar nodig. Het testen van de waterkwaliteit is dan ook een essentiële vaardigheid voor de hobbyist. Iets wat Jaap, lid in de orde van de Koi Vijver Adviesdienst, beaamt en beheerst. Om hem hiermee te helpen heeft Jaap nieuwe vrienden gemaakt…

Kleurrijker, kleiner en goedkoper, de nieuwe pocket fotometers van Hanna”

Het testen van het vijverwater doe je niet door ermee te gorgelen in je mond of te kijken naar de mate van verkleuring op de schaal van Donald Duck. Er wordt sedert jaar en dag gekeken en vergeleken met diverse testsets van teststrips tot druppelsetjes en van Seneye tot grote hele dure fotometers. Het bekende merk Hanna gaat met haar tijd mee en brengt nieuwe gekleurde vrienden van Jaap en ieder ander die zijn water nauwkeurig wil testen op de markt. We treffen Jaap in de stand van FB Koi Products, distributeur en standhouder, op de België Koi Show te Bokrijk. Kleurrijker, kleiner en goedkoper, de nieuwe pocket fotometers van Hanna, maar zijn ze ook evenzo betrouwbaar als diens grotere en duurdere broer.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.